O Don Giovanni επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για να κλείσει τους ανοιχτούς του λογαριασμούς, με σένα που πέρσι, δεν πρόλαβες να το δοκιμάσεις. Τα μεγάλα κρασιά όπως το Don Giovanni του Γιάννη Παπαργυρίου δύσκολα βγάζουν το καλοκαίρι, οπότε καθώς διαβάζεις αυτές τις γραμμές θα πρέπει να έχεις ήδη κάνει το κουμάντο σου και να το βάλεις στο καλάθι σου.
Με καταγωγή από το ομιχλώδες Piemonte, το Nebbiolo, είναι μια από τις πιο δύσκολες στην καλλιέργεια ποικιλίες παγκοσμίως, που κάνει όμως κάποια από τα πιο κορυφαία κόκκινα κρασιά του κόσμου, τα Barolo. Αν μάλιστα προσπαθήσεις να το βγάλεις κι από τον τόπο του η δυσκολία μεγαλώνει. Ο Γιάννης Παπαργυρίου που δε φοβάται τα δύσκολα, το προσπάθησε και δοκίμασε το Nebbiolo στο Λαλιώτη Κορινθίας.
Εντάξει, η ομίχλη στον αμπελώνα του Κτήματος Παπαργυρίου μπορεί να μην είναι τόσο συχνή, αλλά λίγο το μαγικό άγγιγμα του Γιάννη, λίγο το έδαφος που είναι πλούσιο σε ασβεστόλιθο που δείχνει να του αρέσει, κάνουν το Don Giovanni του Κτήματος Παπαργυρίου να είναι η καλύτερη εκδοχή του Nebbiolo στην Ελλάδα. Εντάξει, και οι 26 μήνες σε μεγάλα βαρέλια 1300lt έκαναν τη δουλειά τους.
Πολύ μικρής παραγωγής, ψάχνει τα ποτήρια που θα το λατρέψουν τώρα ή τα κελάρια που θα το φιλοξενήσουν για 6-7 χρόνια ακόμα.