ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Τσαπουρνάκος 2018 - Αμπελώνας Καμκούτη
Αμπελώνας Καμκούτη

ΤΣΑΠΟΥΡΝΑΚΟΣ 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗ

  Ελλάδα / Κοζάνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Λουλουδάτη φινέτσα και Γαλλική κομψότητα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν τρελαίνεσαι για αρώματα λουλουδιών, κόκκινα φρούτα και Cabernet Franc, μπορείς να σταματήσεις να ψάχνεις, γιατί ο Τσαπουρνάκος 2018 από τον Αμπελώνα Καμκούτη, έχει όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα!

Φήμες λένε πως ο Τσαπουρνάκος είναι κλώνος του γαλλικού Cabernet Franc και πήρε το όνομά του από την παράφραση του Cabernet σε Τσαπερνέ. Μπορεί η πατρίδα της γαλλικής ποικιλίας να είναι το Bordeaux, όμως τα τελευταία χρόνια έχει εγκλιματιστεί τέλεια στο Βελβεντό Κοζάνης. Σε αυτό σίγουρα βοήθησε και η οικογένεια Καμκούτη που αγάπησε τη σπάνια ποικιλία και θέλησε να πειραματιστεί μαζί της. Για τον Τσαπουρνάκο 2018, οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και η προσεκτική οινοποίηση, με ισορροπημένη χρήση βαρελιού δίνουν ένα κόκκινο κρασί αξιώσεων που κουβαλάει μέσα του λίγη Μπορντολέζικη φινέτσα!

Επιμένουμε να βάλεις τον Τσαπουρνάκο 2018 του Αμπελώνα Καμκούτη στο καλάθι σου και να γεμίσει το ποτήρι σου με βιολέτες και φραγκοστάφυλα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ο Τσαπουρνάκος 2018, από τον Αμπελώνα Καμκούτη, έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και μεθυστική μύτη με τα αρώματα της βιολέτας και του νυχτολούλουδου να κυριαρχούν. Βύσσινο, κεράσι, ζουμερό δαμάσκηνο, φραγκοστάφυλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, βανίλια και κέδρος συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, βελούδινες τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Όλα σε απόλυτη ισορροπία. Κεράσι, βύσσινο, φραγκοστάφυλο, framboise, μαύρο τσάι, βιολέτα, βανίλια και κακάο μπλέκονται αρμονικά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βελβεντός, Κοζάνη
Ποικιλία Τσαπουρνάκος
Αρώματα Βιολέτα, νυχτολούλουδο, βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, φραγκοστάφυλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, βανίλια, κέδρος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΣΑΠΟΥΡΝΑΚΟΣ 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ή μακαρόνια, πιάτα κυνηγιού ή ζυμαρικά με κιμά.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}