ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Του Αυγούστου το Στολίδι 2013 - Οινοποιείο Σωτηρίου
Οινοποιείο Σωτηρίου

ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ 2013 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

  Μεσολόγγι
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές ανακαλύψεις μας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η άγνωστη και δυσεύρετη ποικιλία Αυγουστολίδι ή αλλιώς Γουστολίδι έδωσε το όνομα αλλά και τον καλύτερό της εαυτό σε ένα εκπληκτικό λευκό κρασί που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες καλοκαιρινές ανακαλύψεις της ομάδας του botilia.gr.

Αν και ο τόπος καταγωγής της είναι τα νησιά του Ιονίου, η ιδιαίτερη ποικιλία βρήκε φιλόξενο έδαφος στους αμπελώνες της οικογένειας Σωτηρίου στο Λεσίνι, λίγο έξω από το Μεσολόγγι. Εκεί αναπτύχθηκε εκμεταλλευόμενη τις ιδανικές συνθήκες που χαρίζουν τόσο οι ορεινοί όγκοι και οι δασικές εκτάσεις όσο και η κοντινή λιμνοθάλασσα.

Ασυνήθιστα φρέσκο και έντονο, τόσο αρωματικά όσο και γευστικά, το λευκό κρασί «Του Αυγούστου το στολίδι 2013» αποτελεί τρανταχτό δείγμα των δυνατοτήτων της ποικιλίας.

Το υπόλοιπο της φιάλης της δοκιμής έπεσε θύμα απαγωγής από μέλος της ομάδας του botilia.gr ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι...

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Αχνοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι.

Έντονη αίσθηση φρεσκάδας στη μύτη με τα φρούτα και τα λουλούδια να σμίγουν σε ένα εντυπωσιακό αρωματικό συνδυασμό. Λεβάντα, λεμονανθός, νυχτολούλουδο και πασχαλιά συναντούν το σταφύλι, το πεπόνι, τον ανανά, το ροδάκινο, το μούσμουλο και τη βανίλια. Ξύσμα πορτοκαλιού, μέλι και ελαφριά μεταλλικότητα συμπληρώνουν το πλούσιο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα, πλούσιο σώμα με ισορροπημένη, δροσερή οξύτητα και ελαφριά γλυκύτητα που αναδεικνύει τα αρώματα φρούτων και λουλουδιών. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει αίσθηση ροδάκινου και μελιού στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ
Προέλευση Μεσολόγγι
Ποικιλία Γουστολίδι
Αρώματα λεβάντα, λεμονανθός, νυχτολούλουδο, σταφύλι, πεπόνι, ανανάς, ροδάκινο, μούσμουλο, βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού, μέλι, μεταλλικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ 2013 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με μικρά ψάρια στο φούρνο, πιάτα θαλασσινών ή δροσερές σαλάτες. Εναλλακτικά απολαύστε το μόνο του σαν απεριτίφ.

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια έως τα 2/3 με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).


από τον σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}