ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
52 Peaks Chardonnay 2023 - Navitas Winery
Navitas Winery

52 PEAKS CHARDONNAY 2023 - NAVITAS WINERY

  Πιερία, Ελλάδα
€23,20
€20,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Υπέρκομψο και ονειρεμένο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το 52 Peaks του Οινοποιείου Navitas είναι ένα Chardonnay κορυφής και βασικά όχι μόνο μιας αλλά 52! Οι 52 κορυφές του Ολύμπου βάφτισαν το υπέρκομψο και ονειρεμένο Chardonnay του οινοποιείου Navitas και εμείς δε χορταίνουμε να τις… ανεβαίνουμε με κάθε γουλιά του.

Η ιστορία του οινοποιείου Navitas ξεκίνησε το 2015 όταν μπήκε στο μυαλό της Μαρίας Δημητριάδη η ιδέα να αξιοποιήσει τον οικογενειακό αμπελώνα στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου. To οινοποιείο μετράει ήδη δυο τρύγους και ότι έχουμε δοκιμάσει από τα χέρια της Μαρίας και του οινολόγου Γρηγόρη Σωτηριάδη μας έχει σίγουρα εντυπωσιάσει. Το 52 Peaks του Οινοποιείου Navitas είναι ένα κομψό και ισορροπημένο βαρελάτο Chardonnay. To όνομα του προέκυψε από τις 52 κορυφές του Ολύμπου, που είναι και η καταγωγή του. Το κρασί ξεκινά τη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και πριν την ολοκλήρωσή της 1/3 μεταφέρεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (πρώτης και δεύτερης χρήσης) και 1/3 σε τσιμεντένιες δεξαμενές σε σχήμα τουλίπας. Εκεί ολοκληρώνεται η ζύμωση και ακολουθεί ωρίμαση για 6 μήνες. Μέρος της ζύμωσης, για τη χρονιά του 2022, έγινε με γηγενείς ζύμες. Το τελικό κρασί προκύπτει από το μπλεντάρισμα των τριών διαφορετικών δοχείων και έτσι εξασφαλίζεται η πολυπόθητη πολυπλοκότητα και ισορροπία.

Το 52 Peaks του Οινοποιείου Navitas εμφιαλώθηκε σε μόλις 3840 φιάλες και όπου να ‘ναι τελειώνει οπότε βιάσου!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα λεμονιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ, ροδάκινου, πράσινου μήλου, βανίλιας, βουτύρου και φρυγανιάς.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με τονισμένη οξύτητα και κρεμώδη υφή. Τα εσπεριδοειδή μπλέκονται με λευκόσαρκα φρούτα, νότες βανίλιας, μελιού και brioche συνθέτοντας ένα νόστιμο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πιερία, Ελλάδα
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, πράσινο μήλο, βανίλια, βούτυρο, φρυγανιά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 Μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

52 PEAKS CHARDONNAY 2023 - NAVITAS WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με carbonara, σολομός με μπέικον, θυμάρι και λεμόνι, ριζότο μανιταριών

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}