Βρήκαμε το πιο value for money Ασύρτικο εκτός Σαντορίνης. Αλλά για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, η σχέση του με το νησί δεν είναι εντελώς ανύπαρκτη…
Αν ακόμα δεν γνωρίζεις το Σπύρο Παπανδρέου, ίσως ήταν για καλό, ώστε να τον μάθεις μέσα από το Acra Assyrtiko. Απόφοιτος Χημικός του Πανεπιστημίου Πατρών, αποφάσισε από πολύ νωρίς πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην οινολογία και στη συνέχεια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Οινολογίας, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την επαγγελματική του πορεία θα ζήλευαν πολλοί, αφού σε μικρό χρονικό διάστημα δούλεψε σε οινοποιεία σταθμούς, σε Νεμέα και Σαντορίνη, με αποκορύφωμα τη θέση του ως επικεφαλής οινολόγος στο Οινοποιείο Χατζηδάκη της Σαντορίνης. Σε όλη αυτή τη διαδρομή το Ασύρτικο πάντα ήταν η μεγάλη του πρόκληση και ασχολήθηκε με αυτό από την πρώτη στιγμή, ενώ έμαθε από πρώτο χέρι πως ακριβώς πρέπει να το χειριστείς, τόσο εντός, όσο και εκτός ζώνης ΠΟΠ!
Το Acra Winery, είναι η προσπάθεια του να κατευνάσει το ανήσυχο παραγωγικό και καινοτόμο προφίλ του, με την παραγωγή κρασιών μοναδικής ταυτότητας. Ότι δηλαδή είναι και το Acra Assysrtiko! To κρασί μοιράστηκε κατά 60% σε ανοξείδωτες δεξαμενές, 30% σε τσιμεντένιο αυγό και 10% σε βαρέλι, ώστε να δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα ήπιας οινοποίησης, πριν παραμείνει με τις οινολάσπες του για 10 μήνες, όπου απέκτησε το τελικό του ραφινάρισμα.
Το Acra Assyrtiko είναι η προσωπική του δουλειά επάνω στην ποικιλία και η αποτύπωση της έκφρασής της εκτός Σαντορίνης. Αυτό και μόνο είναι ένας πολύ καλός λόγος για να το δοκιμάσεις!