ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Aiora Λευκό 2023 - Οινοποιείο Μοσχόπολις
€13,50
€11,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Απόλυτο Passepartout!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν τελικά ο τύπος κρασιού που σου ταιριάζει είναι ένα λευκό που συνδυάζει αρώματα λουλουδιών, ζουμερό φρούτο, δροσιστική οξύτητα, αλλά δεν θες να είναι και νεράκι, τότε μόλις γλίτωσες πολύ ψάξιμο και χρήμα. Εδώ που τα λέμε, σε ποιον δεν θα ταίριαζε ένα κρασί σαν τη λευκή Αιώρα που αν είναι να το περιγράψουμε με δύο λέξεις, αυτές θα ήταν «Απόλυτο Passepartout».

Τα έχει όλα και συμφέρει και μάλλον θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις κάποιον να σου πει το αντίθετο!

Από την πρώτη του κιόλας χρονιά, το οινοποιείο Μοσχόπολις είναι ένα από τα αγαπημένα μας και κάτι μας λέει πως όχι άδικα, έχει γίνει και δικό σου. Η πολύχρονη εμπειρία του Δρ Γιώργου Γερμάνη και ο ενθουσιασμός της επόμενης γενιάς, του Θοδωρή, της Αλίκης και του Δημήτρη δημιουργούν ένα μοναδικό χαρμάνι. Το ίδιο σούπερ πρωτότυπο είναι και το χαρμάνι του Aiora Λευκό που αποτελείται από Ασύρτικο, Ξινόμαυρο και Μαλαγουζιά.

Αν είσαι από αυτούς που αναζητούν τις τεχνικές λεπτομέρειες και αναρωτιέσαι από που προέρχεται η απολαυστικά λιπαρή αίσθηση στο στόμα, είναι από την 3μηνη παραμονή του χαρμανιού με τις οινολάσπες. Ενώ η Μαλαγουζιά στο blend, χάρισε έξτρα πόντους φρεσκάδας και αρωματικής έντασης!

Το Aiora λευκό του Οινοποιείου Μοσχόπολις είναι το κρασί που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, θα συνοδεύσει τέλεια από καλαμαράκια τηγανιτά έως κοτόπουλα στο φούρνο, και από γεμιστά μέχρι ακόμα και sushi! Είπαμε, είναι το απόλυτο Passepartout!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονοπράσινο με γκρι ανταύγειες.

Μύτη γεμάτη φρεσκάδα, με αρώματα αχλαδιού, ροδάκινου, λεμονιού, lime, λευκά άνθη εσπεριδοειδών, αλλά και φυτικά στοιχεία όπως γρασίδι και πράσινο αμύγδαλο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και εκρηκτική αρωματική ένταση. Ροδάκινο, λεμόνι, αχλάδι, κίτρο, lime, γκρέιπφρουτ και πράσινο τσάι συναντιούνται σε ένα φόντο ζύμης, βουτύρου και λιπαρότητας. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει αίθησθη εσπεριδοειδών στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Μαλαγουζιά
Αρώματα Αχλάδι, ροδάκινο, λεμόνι, lime, άνθη εσπεριδοειδών, γρασίδι, πράσινο αμύγδαλο.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

AIORA ΛΕΥΚΟ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα με τηγανιτά ψάρια, κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες ή και sushi.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}