Στην δημιουργία, την έμπνευση και τη γνώση δεν μπαίνει ποτέ άνω τελεία. Το Akulumbo του Πάρι Σιγάλα είναι μια ακόμη ετικέτα των οινικών του αναζητήσεων από το νέο του οινοποιείο Οενο Π. Το 3 Αμπέλια ήταν μαγικό και απλά μας προετοίμασε για κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Το Akulumbo, πρέπει να το δοκιμάσεις όσο ακόμα προλαβαίνεις!
Ο Πάρης Σιγάλας αποτελεί εμβληματική μορφή του ελληνικού κρασιού και του Σαντορινιού αμπελώνα και έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομα του με κάποια από τα μεγαλύτερα ελληνικά λευκά κρασιά. Μετά από μια σύντομη απουσία, 2 ετών περίπου, επέστρεψε σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα, να φτιάχνει μεγάλα Ασύρτικα, που φτάνουν την ποικιλία στα άκρα.
Το Akulumbo είναι μια συνέχεια της τέχνης του στην οινοποίηση που δημιουργήθηκε από υπερώριμα σταφύλια αμπελώνων άνω των 60 ετών. Το κρασί ζύμωσε και ωρίμασε σε πήλινους αμφορείς, για 24 μήνες σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες του, αποκτώντας πλούσιο όγκο, υψηλό αλκοόλ και οξύτητα που τσακίζει κόκκαλα.
Akulumbo έλεγαν οι κάτοικοι της Οίας το υποθαλάσσιο ηφαίστειο της περιοχής του Κολούμπο. Ο Πάρις το ονόμασε έτσι γιατί είναι το ίδιο εκρηκτικό και μεγαλειώδες!