ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη Alcyone Cuvee Mythologique 2022 - Οινοποιείο Βασάλτης (Vassaltis)
Vassaltis Vineyards

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ALCYONE CUVEE MYTHOLOGIQUE 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΣΑΛΤΗΣ (VASSALTIS)

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€54,60
€47,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Ασύρτικο σε βαρέλι, όπως δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Σαντορίνη Alcyone Cuvee Mythologique - Οινοποιείο Βασάλτης (Vassaltis) είναι από τις Σαντορίνες που μόλις δοκιμάσεις, θα σου μείνει απλά αξέχαστη. Πολυπλοκότητα και ισορροπία, που δύσκολα θα προσπεράσεις. Η ορυκτότητα και η οξύτητα του Ασύρτικου, τιθασεύτηκε από τον πληθωρικό και στρογγυλό χαρακτήρα του βαρελιού, σε ένα ξεχωριστό κρασί πολλών περγαμηνών.
 
To Οινοποιείο Βασάλτης του Γιάννη Βαλαμπούς, είναι ένα από τα στολίδια της Σαντορίνης, το οποίο στη σχετικά μικρή πορεία του, έχει ήδη δώσει εξαιρετικά δείγματα και έχει πλέον καθιερωθεί ανάμεσα στα καλύτερα του νησιού, αλλά και του πλανήτη. Το Alcyone αποτελεί στην ουσία την αντικατάσταση του Ασύρτικου βαρέλι που εμφιάλωναν μέχρι τώρα.  Η επιλογή της ονομασίας δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού υποδηλώνει πως αν το βαρέλι  χρησιμοποιηθεί όπως πρέπει, μπορεί να αγκαλιάσει μοναδικά τα σκληρά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Τα σταφύλια τρυγήθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο χειρωνακτικά, από τα αμπέλια του Πύργου, του Μεγαλοχωρίου και του Βουρβούλου. Ολόκληρα τσαμπιά πιέστηκαν και στη συνέχεια ζύμωσαν μέσα σε πολύ συγκεκριμένα βαρέλια από δρυ, όπου και παρέμειναν σε επαφή με τις οινολάσπες για 4 μήνες. Οι φιάλες, που υπάρχουν διαθέσιμες σε περιορισμένο αριθμό που φαίνεται επάνω στην ετικέτα, έμειναν να ξεκουραστούν για 7 μήνες μέσα στο κελάρι του οινοποιείου.
 
To Alcyone από το Οινοποιείο Βασάλτης είναι από τις καλύτερες Σαντορίνες βαρέλι που κυκλοφορούν στην αγορά και σε προκαλούμε να το δοκιμάσεις τώρα! Φυσικά είναι κρασί παλαίωσης και θα το ευχαριστηθείς εξίσου αν το αφήσεις και λίγο να τα βρει με το χρόνο…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη έχει έντονα αρώματα λεμονιού, φλούδας πορτοκαλιού, βανίλιας, μπριος, και θαλασσινής ορυκτότητας.
 
Στο στόμα είναι πολύπλοκο, με πληθωρικό σώμα και τραγανή οξύτητα. Λεμόνι, γκρέιπφρουτ, κίτρο, σε φόντο τσακμακόπετρας.Η κομψή αίσθηση μελιού, προσδίδει πολυπλοκότητα και δίνει τη θέση της στην αλμυρή και μακράς διάρκειας επίγευση.  
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Λεμόνι, φλούδα πορτοκαλιού, βανίλια, μπριος, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ALCYONE CUVEE MYTHOLOGIQUE 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΣΑΛΤΗΣ (VASSALTIS)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητά ψάρια, χοιρινό λεμονάτο, κοτόπουλο με λευκή λιπαρή σάλτσα.

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}