ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Bourgogne Aligote Les Grands Champs 2021 - Guy Amiot
Guy Amiot

BOURGOGNE ALIGOTE LES GRANDS CHAMPS 2021 - GUY AMIOT

  Γαλλία / Burgundy
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα Aligote!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Αυτή την ποικιλία έχουμε αρχίσει να την αγαπάμε πολύ. Το συγκεκριμένο κρασί, όπως όλα δείχνουν θα μπει και στη λίστα των «απολαμβάνουμε δίχως αύριο». Το Guy Amiot Bourgogne Aligoté Les Grands Champs, παίρνει τη ρεβάνς από τις άλλες δυο διάσημες ποικιλίες της Βουργουνδίας και καλό θα ήταν να προλάβεις να το δοκιμάσεις και εσύ!
 
Τα πράγματα έχουν ως εξής. Η Côte de Beaune, είναι μια από τις σπουδαιότερες υποπεριοχές της ευρύτερης οινοπαραγωγικής περιοχής της Βουργουνδίας, στη Γαλλία. Μάλιστα, σε ένα πολύ  συγκεκριμένο αμπελοτεμάχιο αυτής της περιοχής, το ξακουστό Montrachet Grand Cru, παράγεται το καλύτερο λευκο κρασί στον κόσμο! Και γιατί στα λέμε αυτά; Διότι το Domaine Guy Amiot, είναι ένας από του 17 συνολικά διαχειριστές του!
 
Η οικογένεια Amiot έχει τεράστια ιστορία στην παραγωγή κρασιών στη Βουργουνδία, που τοποθετείται στο μακρινό 1920 και μέχρι και σήμερα, καλλιεργεί αμπελοτεμάχια στην ευρύτερη περιοχή του Chassagne-Montrachet. Το οινοποιείο περνάει από γενιά σε γενιά και γράφει ιστορία στην παραγωγή κρασιών θηρίων με παγκόσμιες διακρίσεις. Το Bourgogne Aligote Les Grands Champs, προέρχεται από ένα αμπελοτόπι 80 ετών, στα σύνορα των κοινοτήτων Puligny-Montrachet και Corpeau, που έχει ιδιαίτερα πλεονεκτική νότια έκθεση στον ήλιο και εδάφη πλούσια σε ασβεστόλιθο, με αποτέλεσμα την άριστη ανάπτυξη της ποικιλίας. Μετά τη ζύμωση που γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, τα 2/3 του παραμένουν στη δεξαμενή, ενώ το 1/3 σε παλαιά γαλλικά δρύινα βαρέλια, για 12 μήνες. Στη συνέχεια αναμειγνύονται και παραμένουν για μικρό διάστημα πάλι μέσα σε δεξαμενές, μέχρι την εμφιάλωση.
 
Το Les Grands Champs, είναι ένα μοναδικό κρασί, με χαρακτηριστική γαλλική φινέτσα, ένταση φρούτου και φρεσκάδα, που εικάζουμε πως ονομάστηκε έτσι, όταν η ποικιλία Aligote έγινε ο μεγάλος πρωταθλητής και κατάφερε να επιβιώσει και να επισκιάσει τις φίρμες, Chardonnay και Pinot Noir, που συνήθως έχουν το προβάδισμα στην περιοχή. Δεν είμαστε και σίγουροι πως είναι αυτός ο λόγος, αλλά θα το θέλαμε πολύ!
 
Από τώρα και για τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι στα καλύτερά του, οπότε σε συμβουλεύουμε να πάρεις 2-3 φιάλες να υπάρχουν, διότι δεν είναι και αμέτρητες!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες. Κομψά αρώματα από πράσινο μήλο, κίτρο, κίτρινο γκρέιπφρουτ, πράσινο τσάι, κρέμα βουτύρου, βανίλια, ψημένο ψωμί, φρέσκο αμύγδαλο και γιασεμί, με διακριτικές νότες ορυκτότητας.
 
Στο στόμα, έχει μέτριο σώμα. Τραγανή οξύτητα με μια έντονη φρεσκάδα που ισορροπεί όμορφα τη διακριτική λιπαρή του αίσθηση. Καθαρότητα φρούτου, με το πράσινο μήλο και το lime να κυριαρχούν. Νότες βανίλιας και βουτύρου, συνδυάζονται όμορφα με την κομψή ορυκτότητα, σε ένα πολύ απολαυστικό αποτέλεσμα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Aligote
Αρώματα Πράσινο μήλο, κίτρο, γκρέιπφρουτ, πράσινο τσάι, κρέμα βουτύρου, βανίλια, ψωμί, αμύγδαλο, γιασεμί, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BOURGOGNE ALIGOTE LES GRANDS CHAMPS 2021 - GUY AMIOT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ψητές γαρίδες, σεβίτσε λαβράκι, ριζότο σολομού, ή και με μια τάρτα με τυρί chevre

Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό Ταλιατέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού των κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και όσο χρειαστείτε για το σερβίρισμα

 

Καθαρίστε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα. Κόψτε τις άκρες και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε φέτες, περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει καλά προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει και να μην καούν. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε καλά και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα στη φωτιά για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλάτι και όσο πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα να πιουν τα ζουμιά τους και να γίνουν καφέ (περίπου 5 λεπτά).

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και ετοιμάστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σβήστε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αυτό με το οποίο θα το συνοδεύσετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 -4  λεπτά έως ότου δέσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε τον μαϊντανό. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}