ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ασύρτικο Barrique 2021 - Κτήμα Λίγας
Κτήμα Λίγας

ΑΣΥΡΤΙΚΟ BARRIQUE 2021 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
€49,10
€42,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Ασύρτικο λίγο πιο σπάνιο από τα άλλα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H χαρακτηριστική, εμβληματική και γεμάτη φινέτσα ετικέτα του Ασύρτικο Barrique του Κτήματος Λίγα, με τη Μαρία Κάλλας, ταιριάζει γάντι με το πολύπλοκο και εντυπωσιακό περιεχόμενο της φιάλης. Ο συμβολισμός πίσω από αυτή την επιλογή ετικέτας είναι πως όπως η Κάλλας έζησε και διέπρεψε στο εξωτερικό έτσι και το Ασύρτικο διαγράφει λαμπρή διεθνή καριέρα. 

Πίσω από το κρασί αυτό βρίσκεται η αγαπημένη οικογένεια Λίγα. Ο Θωμάς Λίγας μαζί με την κόρη του Μελισάνθη, πειραματίζονται συνεχώς με νέες τεχνικές με βάση την ήπια φυσική οινοποίηση. Η φιλοσοφία τους συνοψίζεται στα εξής: περμακουλτούρα*, μηδενικές παρεμβάσεις στο κρασί, όχι θειώδη, όχι ζύμες εμπορίου. Το Ασύρτικο Barrique είναι ένα Ασύρτικο που ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε παλιά, μεγάλα, δρύινα βαρέλια για 8-12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό, βελούδινο αλλά παράλληλα κομψό όπως ακριβώς ήταν και η φωνή της Μαρίας Κάλλας.

Ένα τέτοιο διαμάντι δε θα μπορούσε παρά να εμφιαλώνεται σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό φιαλών (2000 στο σύνολο), οπότε αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις το επόμενο αγαπημένο σου κρασί.

 

*Η περμακουλτούρα πήρε το όνομα της από το permanent agriculture και αφορά σε ένα τρόπο καλλιέργειας που εξασφαλίζει ένα κύκλο αειφόρου ζωής. Με απλά λόγια η καλλιέργεια του αμπελιού δεν ανταγωνίζεται τη φύση αλλά συνεργάζεται μαζί της με σκοπό την βιωσιμότητα και τη σταθερότητα του περιβάλλοντος. 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες.

Πολύπλοκη μύτη με αρώματα ζαχαρωμένης φλούδας λεμονιού, κίτρου, μελιού, προζυμένιου ψωμιού, πορτοκαλιού και ορυκτές νύξεις που θυμίζουν τσακμακόπετρα.

Στο στόμα, έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα και τραγανή οξύτητα. Πληθωρικές νότες εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, κίτρο, grapefruit και πορτοκάλι συναντούν νύξεις μελιού κα ορυκτότητας. Επίγευση που διαρκεί μέχρι την επόμενη γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Φλούδα λεμονιού, κίτρο, μέλι, προζυμένιο ψωμί, πορτοκάλι, τσακμακόπετρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8-12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5-8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ BARRIQUE 2021 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου με λιπαρές σάλτσες.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}