ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ασύρτικο Grand Reserve 2021 - Santo wines
Santo Wines

ΑΣΥΡΤΙΚΟ GRAND RESERVE 2021 - SANTO WINES

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια πληθωρική Σαντορίνη που τα έχει όλα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Και Ασύρτικο και Σαντορίνη και βαρέλι και παλαίωση στη φιάλη! Το Ασύρτικο Grand Reserve Santo Wines τα έχει όλα και είναι πραγματικά απίθανο. Αν είσαι λάτρης των πληθωρικών λευκών που σε μια άλλη ζωή θα μπορούσαν να είναι κόκκινα τότε αυτό το κρασί είναι για σένα.

Το οινοποιείο Santo Wines είναι ένας από τους πιο πετυχημένους συνεταιρισμούς της χώρας κάνοντας πολύ καλά, τυπικά και με ασύλληπτη σχέση ποιότητας τιμής. Το οινοποιείο έχει μια θέα που κόβει την ανάσα και εκεί μπορείς να δοκιμάσεις τα υπέροχα κρασιά τους. Ένα από αυτά είναι και το Ασύρτικο Grand Reserve Santo Wines. Το μάζεμα των σταφυλιών γίνεται τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου και έπειτα το κρασί ωριμάζει για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225lt και για άλλους 6 μήνες στη φιάλη αποκτώντας αξιοζήλευτη πολυπλοκότητα και δομή.

Ναι, σίγουρα μπορείς να το ξεχάσεις στην κάβα σου για μια πενταετία ή να το απολαύσεις τώρα με μια στείρα στα κάρβουνα.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Ασύρτικο Grand Reserve Santo Wines έχει μέτριο λεμονί χρώμα με χρυσαφί αποχρώσεις και πληθωρικά αρώματα καπνού, λεμονιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ, ροδάκινου, φρυγανιάς, βουτύρου και βανίλιας.

Στο στόμα ώριμα εσπεριδοειδή, ξηροί καρποί, μέλι, βανίλια, μια δόση αλμύρας και τσακμακόπετρας κατακλύζουν τον ουρανίσκο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Καπνό, λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, φρυγανιά, βούτυρο, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΥΡΤΙΚΟ GRAND RESERVE 2021 - SANTO WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με στείρα στα κάρβουνα, χοιρινό με τραγανή πέτσα στο φούρνο, tortelli γεμιστά με αστακό σε σάλτσα κρέμας

Χοιρινό με Σελινόριζα Αυγολέμονο

  • 1200 γρ. χοιρινό (σπάλα ή ποντίκι ή μπούτι)
  • 2 σελινόριζες (περίπου 600 γρ.)
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 2 πράσα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 600 ml. νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 λεμόνια
  • 2 αβγά

 

Κόβουμε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια το χοιρινό και το αφήνουμε στο ψυγείο. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά. Κόβουμε τα πράσα και τα κοτσάνια του σέλινου σε ροδέλες ενώ τη σελινόριζα σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φύλλα από το σέλινο.

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά σε μια κατσαρόλα το κρέας με λίγο ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να πάρει κι αυτό χρώμα. Στη συνέχεια ροσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό τον οποίο έχουμε ζεστάνει. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Στην πορεία αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ώστε να μην ξεμείνει από ζουμί το φαγητό. Όταν μείνει με το ¼ των υγρών, αποσύρουμε, προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Χτυπάμε τα αβγά προσθέτοντας το χυμό ενός λεμονιού και ελάχιστο ζουμί από το ζεστό φαγητό. Περιχύνουμε το χοιρινό με το αυγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να αναμειχθεί το αυγολέμονο με το υπόλοιπο φαγητό.

Για το σερβίρισμα οπωσδήποτε λεμόνι, φρέσκο πιπέρι και φρέσκο ψωμί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Το αυγολέμονο θέλει ένα κρασί με οξύτητα, για να σπάσει τον λιπαρό χαρακτήρα. Θέλεις και αρκετό φρούτο για να ισορροπήσει το αυγό ενώ φυτικός χαρακτήρας θα δέσει ωραία με τη σελινόριζα. Ασύρτικο όχι σαντορίνης θα έκανε τη δουλειά, ένα chardonnay με φυτικά στοιχεία ή ένα sauvignon blanc θα στεκόταν επάξια.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω. 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}