To Ασύρτικο Wild Ferment της Γαίας, είναι ένα από τα πρώτα κρασιά που δημιουργήθηκαν με τη χρήση γηγενών ζυμών και όχι του εμπορίου, πριν καν γίνει της μόδας. Ο λόγος; Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος πίστεψε στη δυναμική του Ασύρτικου και θέλησε να το αφήσει ελεύθερο να εκφράσει τον πολυπρόσωπο χαρακτήρα του, αφήνοντας άφωνους όσους το δοκιμάζουν.
Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος μετά το οινοποιείο στο ημιορεινό Κούτσι της Νεμέας έφτιαξε και ένα δεύτερο οινοποιείο στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης. Ο Παρασκευόπουλος αποτελεί πολύ σημαντική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού μιας και είναι εδώ και χρόνια καθηγητής στο ΤΕΙ Οινολογίας και έτσι έχει διαμορφώσει πολλούς επίδοξους οινολόγους μέσα στα χρόνια. Επίσης, η μεγάλη του εμπειρία στην οινοποίηση είναι και αυτό που τον οδήγησε σε πειραματισμούς με γηγενείς ζύμες. Το Ασύρτικο προέρχεται από αμπελώνες ηλικίας 70-80 ετών και μετά την εκχύλιση μοιράζεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 225 λίτρων και γαλλικά βαρέλια ακακίας. Το κρασί ξεκινάει να ζυμώνει σιγά σιγά με τις δικές του ζύμες και όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση, επιλέγονται τα βαρέλια και οι δεξαμενές με το καλύτερο αποτέλεσμα για να μπλενταριστούν.
Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και δοκιμάζοντας το Ασύρτικο Wild Ferment της Γαίας, αυτή την απόλυτη έκφραση της Σαντορίνης, το καταλαβαίνεις!