Το ερωτευτήκαμε παράφορα, με το που το στριφογυρίσαμε στο ποτήρι μας και μας μάγεψαν τα πολύπλοκα αρώματά του. Το Ξινόμαυρο Blanc De Noir του Οινοποιείου Πατιστής ενθουσίασε όλους όσους το δοκίμασαν στο Wine and Art Festival και αν έχασες την ευκαιρία να το δοκιμάσεις εκεί πρέπει να βιαστείς, γιατί οι φιάλες είναι λίγες (μόλις 2.500)!
Το οινοποιείο βρίσκεται στην Αργαλαστή Πηλίου και τα αμπέλια καλλιεργούνται ανάμεσα σε καρυδιές και μηλιές, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με θέα τη θάλασσα. Φυσικά, η καλλιέργεια είναι αυστηρά βιολογική. Πιθανόν να σου κάνει εντύπωση το ότι υπάρχουν αμπέλια στις πρόποδες του Πηλίου αλλά περίμενε μέχρι να δοκιμάσεις τα κρασιά που βγαίνουν από αυτά τα αμπέλια. Το Ξινόμαυρο προέρχεται από τον αμπελώνα Καμάρα και οινοποιείται με τη μέθοδο blanc de noir. Αυτό σημαίνει πως αφού πάρουν τον πολύτιμο πρόρωγο απομακρύνουν αμέσως τα στέμφυλα και ακολουθούν λευκή οινοποίηση. Έτσι έχουμε λευκό κρασί από κόκκινο σταφύλι, το οποίο με τα μάτια κλειστά αναγνωρίζει κανείς την Ξινομαυρίσια καταγωγή του.
Ξέρεις πως δεν εντυπωσιαζόμαστε εύκολα, οπότε πίστεψε μας όταν σου λέμε πως το Ξινόμαυρο Blanc De Noir του οινοποιείου Πατιστής είναι ΕΠΙΚΟ!