ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Blanc De Rose 2009 - Αμπελώνες Θυμιόπουλος
Αμπελώνες Θυμιόπουλος

BLANC DE ROSE 2009 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Νάουσα
€38,90
€34,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Γνωρίζουμε ήδη την πορεία αυτού του κρασιού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ναι έφτασε επιτέλους αυτή η στιγμή. Το αναμέναμε πως και πώς αυτό το λευκό κρασί. Μην περιμένεις κάτι λιγότερο από την κορυφή. Το μέλλον του είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένο και η υπογραφή του οινοποιού είναι απλά η επιβεβαίωση ότι ο πήχης έχει πιάσει ταβάνι. Βέβαια με τον Απόστολο, ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να φτάσει!

Ο ανατρεπτικός οινοποιός της Νάουσας δημιούργησε φρενίτιδα με τα ερυθρά του, αλλά η τάση του να παλαιώνει και τα ροζέ κρασιά έκανε ξεκάθαρο ότι με ότι αποφασίσει να ασχοληθεί το φτάνει στα άκρα. Και αυτό έκανε και με το Blanc de Rose.

Το Blanc de Rose Cuvee R προέρχεται από βιολογικά πιστοποιημένους αμπελώνες που βρίσκονται στο χωριό Φυτιά. Το υψόμετρο των 500 μέτρων και τα δροσερά αεράκια κατά την περίοδο ωρίμασης των σταφυλιών, εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα και τη διατήρηση της φινέτσας του καρπού. Και τώρα ξεκινάει το καλό…

Ένα μέρος Ξινόμαυρου που προοριζόταν για το Rose de Xinomavro (που αν δεν το έχεις ήδη δοκιμάσει τρέξε) παρέμεινε για 6 ολόκληρα χρόνια σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες του. Στη συνέχεια 1.5 τόνος από αυτό αφαιρέθηκε και τη θέση του πήραν ολόκληρα τσαμπιά Μαλαγουζιάς, ενώ το υπόλοιπο μεταφέρθηκε σε δρύινα βαρέλια. Η ζύμωση της Μαλαγουζιάς με το ροζέ κρασί που είχε ήδη παραχθεί, διήρκησε συνολικά 3 χρόνια μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές και μετά την ολοκλήρωσή της παρέμεινε για ακόμα 2 χρόνια σε επαφή με τις οινολάσπες. Αφού εμφιαλώθηκε, πέρασε άλλα 2 χρόνια μέσα στη φιάλη και επιτέλους είναι διαθέσιμο προς κατανάλωση! Και σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, ναι, είναι και αυτό ένα κρασί παλαίωσης και σε μια 10ετία θα είναι εξίσου ανατρεπτικό!

Αν έχεις μπερδευτεί με τους αριθμούς άφησε τις πράξεις για αργότερα και πρόλαβε έστω μια φιάλη, όσο υπάρχει διαθέσιμη.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (-)

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ λεμονί με ροζ ανταύγεις. Πλούσια αρώματα μαρμελάδας φράουλα, ροδάκινου και κυδωνιού. Κερύθρα και βανίλια είναι αισθητά και πλαισιώνονται από καραμέλα και ζύμη μπριος.  

Στο στόμα είναι γεμάτου όγκου, με τραγανή οξύτητα και ελαφρώς λιπαρή υφή. Κομπόστα ροδάκινο, καραμέλα, λευκόσαρκο ροδάκινο και λιαστή τομάτα, σε έναν πολύ ιδιαίτερο και ελαφρώς πικάντικο συνδυασμό, που πλημμυρίζει τον ουρανίσκο και έχει μεγάλη διάρκεια.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2009
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Μαλαγουζιά
Αρώματα μαρμελάδας φράουλα, ροδάκινο, κυδώνι, κερύθρα, βανίλια, καραμέλα, ζύμη μπριος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BLANC DE ROSE 2009 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με σολομό με ginger και lime, linguini με γαρίδες, παραδοσιακά κοτόπουλο με πατάτες φούρνου, αλλά ακόμα και με pizza.

Σαλάτα κινόα με αβοκάντο και πιπεριές

▪   1 φλιτζάνι κινόα

▪   2 φλιτζάνια νερό

▪   1 κούπα κόκκινες και πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια

▪   1/2 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες

▪   2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

▪   2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

▪   2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη

▪   Αλάτι 

▪   Μαύρο πιπέρι

▪   Κρέμα μπαλσάμικο

 

Βράζουμε την κινόα σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις βράσει το νερό καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου να απορροφήσει όλο το νερό (περίπου 10 λεπτά).

Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Γαρνίρουμεμε 5-6 φέτες αβοκάντο και σερβίρουμε με κρέμα μπαλσάμικο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
food & fashion blogger

Συνδυασμός με κρασί

Λεπτεπίλεπτες γεύσεις στη σαλάτα, λεπτεπίλεπτο και το κρασί που θα πρέπει να συνδυάσεις.

Τι θα έλεγες για ένα μοσχάτο Σάμου, ένα Sauvignon Blanc ή ένα blend Μοσχοφίλερου με Ροδίτη;

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}