Υπάρχουν κρασιά τα οποία αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις μια ποικιλία ή και μια ολόκληρη περιοχή. Το Blanc de Gris από το Κτήμα Τσέλεπος ξεκάθαρα είναι ένα από αυτά.
Ο Γιάννης Τσέλεπος, ο master του είδους, καταπιάνεται με την αγαπημένη του λευκή ποικιλία με τρόπο μοναδικό. Οινολάσπες, κρυοεκχυλίσεις και άψογη τεχνική διαχείριση δίνουν στο Μοσχοφίλερο τελείως διαφορετικό αέρα από αυτόν που έχεις συνηθίσει. Το μυστικό; Η ζύμωση μπορεί κλασικά να ξεκινάει στη δεξαμενή αλλά μετά από προσεκτική μετάγγιση ολοκληρώνεται σε δρύινα βαρέλια όπου και παραμένει για 3 μήνες με τις οινολάσπες.
Ναι, όλα τα λουλουδάκια και τα φρουτάκια που σου αρέσουν και γαργαλάνε τη μύτη είναι εκεί. Στο στόμα όμως τα πράγματα αλλάζουν. Αν περιμένεις ένα κλασικό ελαφρύ, σχεδόν ανυπόστατο Μοσχοφίλερο, ετοιμάσου για μεγάλες εκπλήξεις. Το Blanc de Gris από το Κτήμα Τσέλεπος έχει υπόσταση και υφή που ξαφνιάζει. Η πολυπλοκότητα και η διάρκεια του θα σε ενθουσιάσουν. Και όλα αυτά από το Μοσχοφίλερο!
Εμείς του βγάζουμε το καπέλο. Μακάρι να είχαμε και δεύτερο να του το βγάλουμε και αυτό.