ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Brut Cuvee Speciale 2016 Magnum - Κτήμα Καρανίκα
Κτήμα Καρανίκα

BRUT CUVEE SPECIALE 2016 MAGNUM - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

  Αμύνταιο
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μάλλον το καλύτερο Ελληνικό αφρώδες κρασί σε magnum φιάλη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αυτή είναι μία από τις 500 magnum, αριθμημένες με το χέρι φιάλες του κατά γενική ομολογία καλύτερου αφρώδους κρασιού στην Ελλάδα.

Το Ξινόμαυρο είναι μια ποικιλία που διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για την παραγωγή μεγάλων αφρωδών κρασιών. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί το συγκρίνουν με το Pinot Noir, μια από τις βασικές ποικιλίες της σαμπάνιας.

Αυτή ήταν και η αιτία να αλλάξει για πάντα η ζωή του Laurens Hartman και της συζύγου του Annete, που άφησαν την Ολλανδία για να κυνηγήσουν το γεμάτο φυσαλίδες όνειρό τους στο παγωμένο Αμύνταιο.

Το καμάρι τους, το Brut Cuvee Special, παράγεται από επιλεγμένα κλήματα Ξινόμαυρου, ηλικίας άνω των 40 ετών, καλλιεργημένα με βιολογικές και βιοδυναμικές μεθόδους κοντά στη λίμνη Βεγορίτιδα. Η δεύτερη ζύμωση πραγματοποιείται στη φιάλη με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας (méthode traditionnelle), που μπορεί να κοστίζει και να κουράζει το χέρι με την καθημερινή περιστροφή των φιαλών, αλλά ανταποδίδει με υπέροχα αυτολυτικά αρώματα και γεύσεις που κάνουν το Karanika Brut Cuvee Special πραγματικά μοναδικό.

Έχοντας χαρακτηριστεί ως αφρώδες παγκόσμιας κλάσης και με διθυραμβικές κριτικές από ειδικούς της σαμπάνιας όπως ο Tom Stevenson, το Brut Cuvee Special του Κτήματος Καρανίκα, κάθε χρόνο απλά επιβεβαιώνει ότι είναι μάλλον το καλύτερο ελληνικό αφρώδες κρασί.

Συμφωνείς;

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Αχυροκίτρινο χρώμα στο ποτήρι με αμέτρητες, επίμονες, λεπτές φυσαλίδες.

Απόλυτα φινετσάτη μύτη, με διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων που συνοδεύονται από τα αυτολυτικά αρώματα ζύμης, φρυγανισμένου ψωμιού και φουντουκιού.  

Στόμα κρεμώδες, πλούσιο με αναζωογονητικό, επίμονο αφρισμό που σε συνδυασμό με την αισθητή οξύτητα, χαρίζει φρεσκάδα. Φρούτα και ζύμες κερδίζουν στον ουρανίσκο και παραμένουν στην ολόφρεσκη, μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό, Αφρώδες
Χρονιά 2016
Προέλευση Αμύνταιο
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα εσπεριδοειδή, ροδάκινο, ζύμη, φρυγανισμένο ψωμί, φουντούκι
Μέγεθος Φιάλης 1,5 L
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7ºC - 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

BRUT CUVEE SPECIALE 2016 MAGNUM - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απολαύστε το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδυάστε το με ότι βάζει ο νους σας!

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}