Αυτή είναι μία από τις 500 magnum, αριθμημένες με το χέρι φιάλες του κατά γενική ομολογία καλύτερου αφρώδους κρασιού στην Ελλάδα.
Το Ξινόμαυρο είναι μια ποικιλία που διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για την παραγωγή μεγάλων αφρωδών κρασιών. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί το συγκρίνουν με το Pinot Noir, μια από τις βασικές ποικιλίες της σαμπάνιας.
Αυτή ήταν και η αιτία να αλλάξει για πάντα η ζωή του Laurens Hartman και της συζύγου του Annete, που άφησαν την Ολλανδία για να κυνηγήσουν το γεμάτο φυσαλίδες όνειρό τους στο παγωμένο Αμύνταιο.
Το καμάρι τους, το Brut Cuvee Special, παράγεται από επιλεγμένα κλήματα Ξινόμαυρου, ηλικίας άνω των 40 ετών, καλλιεργημένα με βιολογικές και βιοδυναμικές μεθόδους κοντά στη λίμνη Βεγορίτιδα. Η δεύτερη ζύμωση πραγματοποιείται στη φιάλη με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας (méthode traditionnelle), που μπορεί να κοστίζει και να κουράζει το χέρι με την καθημερινή περιστροφή των φιαλών, αλλά ανταποδίδει με υπέροχα αυτολυτικά αρώματα και γεύσεις που κάνουν το Karanika Brut Cuvee Special πραγματικά μοναδικό.
Έχοντας χαρακτηριστεί ως αφρώδες παγκόσμιας κλάσης και με διθυραμβικές κριτικές από ειδικούς της σαμπάνιας όπως ο Tom Stevenson, το Brut Cuvee Special του Κτήματος Καρανίκα, κάθε χρόνο απλά επιβεβαιώνει ότι είναι μάλλον το καλύτερο ελληνικό αφρώδες κρασί.
Συμφωνείς;