ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Santenay "Les Hates" 2011 - Vincent & Sophie Morey
Vincent & Sophie Morey

SANTENAY "LES HATES" 2011 - VINCENT & SOPHIE MOREY

  Santenay, Βουργουνδία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια κορυφαία Βουργουνδία με απίθανη σχέση ποιότητας-τιμής!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Santenay Les Hates 2011 - Domaine Vincent et Sophie Morey περικλείει όλο το μεγαλείο του Chardonnay, όπως εκφράζεται στην πατρίδα του, τη Βουργουνδία και την εντυπωσιακή εξέλιξη που έρχεται με το χάδι του χρόνου!

Το οινοποιείο Vincent et Sophie Morey ιδρύθηκε το 2006 στο Chassagne-Montrachet, από τον Vincent και τη Sophie. Έχοντας και οι δυο μεγάλη ιστορία στο κρασί, προερχόμενοι από οικογένειες οινοποιών, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις και τις ζωές τους. Στο boutique οινοποιείο τους κάνουν κρασιά από τα διάσημα Premier και Grand Cru χωριά της Βουργουνδίας, υπογραμμίζοντας το μοναδικό terroir τους.

Ένα τέτοιο κρασί είναι και το Santenay Les Hates 2011 - Domaine Vincent et Sophie Morey! Τα σταφύλια προέρχονται από το Santenay, που βρίσκεται στην Cote de Beaune και είναι διάσημο για τα εξαιρετικά λευκά κρασιά του, με την απίθανη σχέση ποιότητας τιμής! Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε μεγάλα δρύινα βαρέλια, με τις λεπτές οινολάσπες του, για περίπου 6 μήνες, τονίζοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του Chardonnay. Αυτό όμως που κάνει το Santenay Les Hates 2011 του Domaine Vincent et Sophie Morey πραγματικά συλλεκτικό και ιδιαίτερο, είναι η μακρόχρονη παλαίωση του στη φιάλη. Η μοναδική εξέλιξή του στο χρόνο είναι απλά εντυπωσιακή και το καθιστά ένα απίστευτα γαστρονομικό κρασί.

Μυρωδάτα γαλλικά τυριά και πιάτα με τρούφες και μανιτάρια, μόλις βρήκαν το ταίρι τους!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Έχει βαθύ χρυσαφί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα μελιού, αποξηραμένου βερίκοκου, φρυγανιάς, βουτύρου, φουντουκιού, περγαμόντου, κίτρου, λεμονιού και ζύμης. Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, κρεμώδη υφή και αναζωογονητική οξύτητα. Πορτοκάλι, ροδάκινο, κίτρο, γκρέιπφρουτ, ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού, μανιτάρι, κερήθρα, βούτυρο, προζύμι και ξηροί καρποί συνθέτουν ένα νόστιμο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Santenay, Βουργουνδία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Πορτοκάλι, ροδάκινο, κίτρο, γκρέιπφρουτ, ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού, μανιτάρι, κερήθρα, βούτυρο, προζύμι, ξηροί καρποί.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SANTENAY "LES HATES" 2011 - VINCENT & SOPHIE MOREY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με raviolo al uovo με φρέσκια τρούφα, ψητό camembert με δεντρολίβανο και μέλι ή κοτόπουλο αλα κρεμ με μανιτάρια.

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}