ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chablis 2022 - Albert Bichot
Maison Albert Bichot

CHABLIS 2022 - ALBERT BICHOT

  Γαλλία / Chablis
€36,70
€32,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η αυθεντική κομψότητα του Chablis, με 90pts από Wine Spectator!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Tο Chablis 2022 του Albert Bichot είναι το ιδανικό για να κατανοήσεις αυτό το μοναδικό terroir, με το ιδιαίτερο, πλούσιο σε θαλάσσια απολιθώματα, έδαφος (Kimmeridgian), xωρίς να χαλάσεις μια περιουσία. Α ναι, και το Wine Spectator του έδωσε 90Pts!

Η οικογένεια Bichot είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και σεβαστές οικογένειες στον κόσμο του κρασιού, με μια πλούσια ιστορία που ξεκινά  από το 1831. Η τελειότητα στη διαχείριση του αμπελιού, τους τοποθετεί στη λίστα των πιο σημαντικών παραγωγών της Βουργουνδίας εδώ και περίπου 190 χρόνια, με αμπελώνες στις Côte de Beaune και Côte de Nuits αλλά και το Chablis. Ο Albéric Bichot, που ηγείται από το 1996, φρόντισε να αναβαθμίσει την όλη διαδικασία με την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνικών και οργανικής καλλιέργειας, διατηρώντας όμως πάντα την παράδοση και τον χαρακτήρα της περιοχής.

Tο Chablis 2022 - Albert Bichot, είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό δείγμα τόσο της δουλειάς του, όσο και της ιδιαιτερότητας του εδάφους Kimmeridgian του Chablis. Για το λόγο αυτό η ζύμωση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές, που άφησαν την εξαιρετική ορυκτότητα και την φρεσκάδα να εκφραστούν ελεύθερα. Η παραμονή, για 10 περίπου μήνες, με τις οινολάσπες, έδωσε έξτρα πολυπλοκότητα σε ένα κρασί που συνδυάζει αρμονία, ισορροπία και καθαρότητα αρωμάτων.

Tο Chablis 2022 του Albert Bichot φέρει αναλλοίωτο το αποτύπωμα του εδάφους και της περιοχής σε τιμή τόσο “τίμια” που δε θα σταματήσεις στη μια φιάλη!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Φίνος αρωματικός χαρακτήρας με κυρίαρχα τα άνθη λεμονιού, το λεμόνι, το ξύσμα lime, το πράσινο μήλο, το ροδάκινο, το γκρέιπφρουτ και το περγαμόντο. Η έντονη ορυκτότητα εκφράζεται από νότες βρεγμένης πέτρας και θαλασσινής αύρας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με τραγανή οξύτητα, έντονη φρεσκάδα και καθαρότητα γεύσεων. Λεμόνι, νεράντζι, φρέσκο ροδάκινο και αχλάδι, σε ισορροπία με τα αρώματα ζύμης και κρέμας. Η αίσθηση ορυκτότητας είναι έντονη και δημιουργεί μια μακρά και πολύ χαρακτηριστική επίγευση. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12,4%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα ανθη λεμονιας, βρεγμενη πετρα, lime, πρασινο μηλο, ροδακινο, γκρειπφρουτ, περγαμοντο, αχλαδι, ζυμη, κρεμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHABLIS 2022 - ALBERT BICHOT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με κυδώνια, ταλιατέλες με ζωμό καβουριού με κυδώνια και γυαλιστερές, γαρίδες σωτέ, ή κατσικίσια τυριά!

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}