ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay Cru Selection 2020 - Marjan Simcic
Marjan Simcic

CHARDONNAY CRU SELECTION 2020 - MARJAN SIMCIC

  Brda, Σλοβενία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα βαρελάτο Chardonnay σκέτη αποκάλυψη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Έχεις δίκιο αν σκέφτηκες πως έχεις δοκιμάσει Chardonnay από όλα τα μέρη του κόσμου. Και γιατί να δοκιμάσεις και αυτό; Γιατί εδώ σου έχουμε κάτι νέο, διαφορετικό και επίσης όχι τυχαίο. Το Chardonnay Cru Selection προέρχεται από έναν κορυφαίο παραγωγό της Σλοβενίας και μόλις έφτασε στα χέρια μας, για να αποκαλύψει πτυχές της ποικιλίας που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί.
 
Ο Marjan Simcic είναι από τις μεγάλες φίρμες ανάμεσα στους παραγωγούς της Σλοβενίας και ανήκει στην πέμπτη γενιά οινοποιών, αφού η οικογένειά του έχει χαράξει τεράστια ιστορία στην καλλιέργεια αμπελώνων, από το 1860. Τα αμπέλια τους βρίσκονται μοιρασμένα μεταξύ των αμπελουργικών ζωνών Brda της Σλοβενίας και Collio της Ιταλίας. Η θέση και των δυο είναι πολύ πλεονεκτική, αφού είναι ανάμεσα στις Άλπεις και τη Μεσόγειο. Το έδαφος εκεί έχει τεράστια ποικιλομορφία με αποτέλεσμα να δίνει 3 διαφορετικές κατηγορίες κρασιών, ανάλογα με τη σύστασή του, στο σημείο που μεγαλώνουν τα σταφύλια, ενώ η ηλικία των αμπελώνων σε κάποιες περιπτώσεις ενισχύει ακόμα περισσότερο τη μοναδικότητα, αφού ξεπερνά τα 55 έτη.
 
Το Chardonnay Cru Selection Marjan Simcic προέρχεται αμπελοτόπια με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εδάφη, τα λεγόμενα Opoka, που είναι ένας συνδυασμός γρανίτη, άμμου και άργιλου και δίνουν πολύ υψηλής ποιότητας καρπό, με αποτέλεσμα την κατάταξή τους ως Grand Cru. Τα αμπέλια του Chardonnay είναι ηλικίας 21-56 ετών και τα σταφύλια μετά τον χειρωνακτικό τρύγο και την αυστηρή διαλογή τους, τοποθετούνται σε κωνικά δρύινα βαρέλια (των 3000 λίτρων), όπου ζυμώνουν με τα στέμφυλα για 2 ημέρες. Μετά την απομάκρυνση των στέμφυλων, το κρασί παραμένει για 18 επιπλέον μήνες, σε επαφή με τις οινολάσπες, σε λίγο μικρότερα βαρέλια (των 2500 λίτρων). Η πολυπλοκότητα ενισχύεται ακόμα περισσότερο, όταν μετά την εμφιάλωση μένει στη φιάλη για 2 μήνες το λιγότερο, μέχρι να βγει στην αγορά.
 
Όλα τα παραπάνω θα είναι απλά περιττά μόλις το δοκιμάσεις και καταλάβεις ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Ο χρόνος το έχει ήδη στρογγυλέψει και έχει υποσχεθεί πως θα του φερθεί ανάλογα και μέσα στα επόμενα 10-12 χρόνια!
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με χρυσές ανταύγειες. Τα αρώματα είναι ιδιαίτερα κομψά, με το ώριμο μήλο και το αχλάδι να κυριαρχούν. Νότες εσπεριδοειδών, όπως ξύσμα λεμονιού και κίτρου, προσδίδουν μια φρεσκάδα, ενώ αρώματα από κρέμα, βανίλια, κερήθρα, καπνό και ώριμο ανανά, ενισχύουν το πολύπλοκο προφίλ του.
 
Στο στόμα έχει μέτριο (+) όγκο με δροσιστική οξύτητα, που ισορροπεί τη λιπαρή υφή του. Μαρμελάδα μήλο, κίτρο, κουμ κουατ, ώριμο ροδάκινο και κρέμα, υπερισχύουν, με νύξεις ανανά, λεμονιού, brioche και βουτύρου, να δημιουργούν ένα πολύ κομψό χαρακτήρα με μεγάλη και ελαφρώς mineral, απολαυστική επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Brda, Σλοβενία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Μήλο, αχλάδι, ξύσμα λεμονιού, κίτρο, κρέμα, βανίλια, κερήθρα, καπνό, ανανά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY CRU SELECTION 2020 - MARJAN SIMCIC

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με λαζάνια στο φούρνο με τυριά και προσούτο, φιλέτο σολομού με σάλτσα πορτοκαλιού και μέλι

Λεμονάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο και κοφτό μακαρονάκι

250g Κοφτό μακαρονάκι Ολικής Άλεσης
1200 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 καρότα, σε κυβάκια
2 πράσα, χοντροκομμένα
1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
50ml χυμό λεμονιού
1100ml ζεστό ζωμό κοτόπουλο
80ml ελαιόλαδο
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Αρχικά, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Έπειτα, σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε με τα 40ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και τα πράσα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2’. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, 500ml από το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 25 περίπου λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη, ζεστό. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι τον υπόλοιπο ζωμό, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C. Κατόπιν βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυρί, αν θέλουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}