ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Coryphee 2018 - Αμπελώνες Rira
Αμπελώνες Rira

CORYPHEE 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ RIRA

  Ελλάδα / Αιγιαλεία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Φτάνοντας σε νέα επίπεδα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Στην τρίτη του κιόλας χρονιά παραγωγής, το Coryphee των Αμπελώνων Rira έχει μπει για τα καλά στα κορυφαία Gewurztraminer στην Ελλάδα. Ξέραμε ότι η περιοχή της ταίριαζε γάντι. Της Αλσατικής ποικιλίας της αρέσει το βουνό, το θαλασσινό αεράκι και η θέα. Ναι, ξέρουμε ότι δεν τα είχε και στο σπίτι της, αλλά μεταξύ μας, και σε ποιον δεν θα άρεσε;

Με την εμπειρία να συμβάλλει χρόνο με το χρόνο στο αποτέλεσμα, το Coryphee δείχνει να μαθαίνει απίστευτα γρήγορα. Και αν πέρυσι ήταν υπέροχο, φέτος είναι απλά απίθανο. Και αν πέρυσι ανηφόριζε στην κορυφή των Gewurztraminer στην Ελλάδα, με τη σοδειά του 2018 την έχει σίγουρα κατακτήσει!

Το Coryphée 2018 των Αμπελώνων Rira είχε όλη την αγάπη και τη στοργή που του χρειαζόταν. Οινολάσπες και τακτικό battonage του έδωσαν όγκο και υφή ενώ μια υποψία γλυκύτητας απογειώνει την εμπειρία φρεσκάδας σε τελείως νέα επίπεδα.

Όποιον και να ρωτήσεις στο Botilia, το Coryphee 2018 των Αμπελώνων Rira είναι το αγαπημένο μας ελληνικό Gewurztraminer! Τελεία και παύλα.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Πρασινοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι.

Φινετσάτα αρώματα αχλαδιού, κομπόστας ροδάκινου, περγαμόντου και λίτσι συναντούν το λευκο τριαντάφυλλο, τη ζύμη και το σιρόπι ζάχαρης σε ένα λεπτεπίλεπτο και όμορφα ισορροπημένο μπουκέτο.

Γεμάτο στόμα, με βουτυρένια υφή και ισορροπημένη οξύτητα. Ροδάκινο, κίτρο και μέλι κυριαρχούν και καταλήγουν στην όμορφη και ελαφρώς πικάντικη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Gewurztraminer
Αρώματα αχλάδι, κομπόστα ροδάκινο, περγαμόντο, λίτσι, λευκο τριαντάφυλλο, ζύμη, σιρόπι ζάχαρης
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CORYPHEE 2018 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ RIRA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αχνιστά μύδια, ταϊλανδέζικο pad tai ή απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ.

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}