ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Δέκα Λευκό 2016 - Κτήμα Οινογένεσις
Κτήμα Οινογένεσις

ΔΕΚΑ ΛΕΥΚΟ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ

  Ελλάδα / Δράμα
€22,00
€19,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα καλύτερα λευκά κρασιά που έχουμε πιεί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Όταν μιλάμε για πλούσια βαρελάτα λευκά κρασιά, με τρομακτικές δυνατότητες παλαίωσης, πρώτο στο μυαλό μας έρχεται το Δέκα λευκό του Κτήματος Οινογένεσις. Το Δέκα λευκό είναι αυτό που λέμε σταθερή αξία στο ελληνικό κρασί!

Ο Μπάκης Τσάλκος, έχοντας στην πλάτη του ένα ολόκληρο Μαγικό Βουνό (και άλλα μεγάλα ελληνικά κρασιά), τράβηξε τον δικό του δρόμο, αυτόν της δημιουργίας μεγάλων κρασιών στο δικό του οινοποιείο, το Κτήμα Οινογένεσις. Έχοντας σπουδάσει οινολογία στο Montpellier και με πολύχρονη εμπειρία στο St. Emillion του Bordeaux, ο Μπάκης Τσάλκος έφερε ευρωπαϊκό αέρα στο ελληνικό κρασί με την επιστροφή του.

Στο Κτήμα Οινογένεσις, στο Δοξάτο Δράμας, η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια θέτει τις βάσεις για την παραγωγή κάποιων από τα μεγαλύτερα ελληνικά κρασιά, με φανατικούς θαυμαστές.
Προσωπικό του στοίχημα ήταν να παράξει ένα εκπληκτικό λευκό κρασί παλαίωσης, αντίστοιχο αυτών των μεγάλων Chateaux. Και αυτό ακριβώς έκανε με το Δέκα Λευκό του Κτήματος Οινογένεσις. Τρεις γαλλικές ποικιλίες, τρεις διαφορετικοί τύποι βαρελιού. Sauvignon Blanc (55%), Ugni Blanc (15%) και Semillon δείχνουν την αγάπη τους στο μοναδικό terroir της Δράμας και στα χέρια του μετρ του είδους, δίνουν ένα κρασί με αξεπέραστο χαρακτήρα.

Τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε πως τα ωραία κρασιά τα κάνουν ωραίοι άνθρωποι! Αν έχεις γνωρίσει τον Μπάκη Τσάλκο καταλαβαίνεις… αν όχι πιες το Δέκα λευκό και θα είναι σαν να τον ξέρεις χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Μαγνητίζει με το εντυπωσιακό χρυσοκίτρινο χρώμα του και την πολυπλοκότητά του. Αρώματα γλυκών ώριμων κίτρινων φρούτων, μαρμελάδας ροδάκινο και γλυκού κυδώνι, πλαισιώνονται από νότες μελιού και περγαμόντου. Το διακριτικό βαρέλι εντάσσεται όμορφα με αρώματα τριμμένης φρυγανιάς, καβουρδισμένου φουντουκιού, μοσχοκάρυδου, βουτύρου, βανίλιας και καπνού που ισορροπούν αρμονικά το σύνολο. Πλούσιο σώμα, με λιπαρή υφή, ισορροπημένη οξύτητα και εξαιρετική δομή.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Sauvignon Blanc, Ugni blanc, Semillion
Αρώματα Ώριμα κίτρινα φρούτα, μαρμελάδα ροδάκινο, μέλι, καπνός, φρυγανιά, βανίλια.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΕΚΑ ΛΕΥΚΟ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Θα απογειώσει ένα αρνάκι με μέλι και δενδρολίβανο, γαρίδες ή καλαμάρι στα κάρβουνα αλλά και μια πιατέλα με κίτρινα βαριά τυριά.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}