Αν τα τελευταία χρόνια επισκέπτεσαι τις Κυκλάδες τότε σίγουρα θα έχεις απολαύσει ένα ποτήρι Φάμπρικα του Οινοποιείου Σύρου. Οι πρώτες φιάλες του ακριβοθώρητου κρασιού της Σύρου, που σπανίως φεύγει εκτός Κυκλάδων, προσγειώθηκαν στο Botilia.
Ο Νίκος Χατζάκης, ο ταλαντούχος οινολόγος και παραγωγός, πίσω από το boutique Oινοποιείο Σύρου, έχει βαλθεί να αναδείξει τόσο τις κυκλαδίτικες ποικιλίες όσο και το ιδιαίτερο terroir της Σύρου. Και ναι, τα καταφέρνει, αφού έχει βάλει τη Σύρο στον οινικό χάρτη αλλά και τα ιδιαίτερα κρασιά του στα ποτήρια ξεχωριστών wine bar, εστιατορίων και οινόφιλων. Με προσήλωση και μεράκι από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι, έχει δημιουργήσει ένα τραγανό, φρουτώδες λευκό κρασί από τις ποικιλίες Κουντούρα και Μονεμβασιά, που σίγουρα κουβαλάει τον κοσμοπολίτικο αέρα της Σύρου.
Κάνε μια φιάλη δική σου όσο προλαβαίνεις!