ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Fourchaume 2019 Chablis 1er Cru - Albert Bichot
Maison Albert Bichot

FOURCHAUME 2019 CHABLIS 1ER CRU - ALBERT BICHOT

  Γαλλία / Chablis
€61,40
€53,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα μοναδικό Premier Cru Chablis από τον maître του είδους!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Fourchaume 2019 Chablis 1er Cru του Albert Bichot, θα πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσεις έστω και μια φορά στη ζωή σου, αν θέλεις πραγματικά να βιώσεις μια ανώτερου επιπέδου γευστική εμπειρία Chablis, από μια εξαιρετική χρονιά. Η συμπύκνωση του φρούτου και το απαράμιλλο στυλ του Chablis, ενισχύονται με όγκο και δύναμη, από το άγγιγμα του βαρελιού.

Με ιστορία που ξεκινά το 1831, η οικογένεια Bichot αποτελεί έναν από τους οινικούς ηγέτες της Βουργουνδίας. Από την καρδιά της κοιλάδας Beaune μέχρι τα παγκοσμίως γνωστά αμπέλια του Chablis, η ποιότητα τους είναι αξεπέραστη. Το 2019 από την άλλη είναι μια εξαιρετική χρονιά για την Βουργουνδία. Φήμες λένε πως αυτή είναι η μοίρα για όλες τις χρονιές που τελειώνουν σε 9 και έτσι το 2019 δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Jancis Robinson MW λέει πως τα λευκά του 2019 είναι μεν πλούσια, με γενναιόδωρο και ώριμο φρούτο αλλά παράλληλα έχουν φρέσκια και ζωηρή οξύτητα.

Ο αμπελώνας Fourchaume συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους 1er Cru του Chablis (με έκταση 320 στρεμμάτων). Αυτό δημιουργεί μια σειρά από διαφορετικά μεσοκλίματα, ενώ τμήματα του λόφου έχουν παρόμοια έκθεση με αυτά των Chablis Grand Cru αμπελώνων που βρίσκονται στην κοιλάδα Fontenay (με τα οποία συχνά συγκρίνονται τα κρασιά από το Fourchaume). Τα εδάφη στο Fourchaume είναι επίσης παρόμοια με εκείνα των αμπελώνων Grand Cru, καθώς αποτελούνται από το ίδιο υπέδαφος, πλούσιο σε ασβεστόλιθο και κιμωλία. Έχουμε αναφέρει ήδη δυο φορές την ομοιότητα με Grand Cru οπότε μπορείς να φανταστείς για τι επίπεδο μιλάμε.

Για το Fourchaume 2019 Chablis 1er Cru του Albert Bichot η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές ενώ το 35% ζυμώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 1ης - 5ης χρήσης, προσφέροντας μια κομψή και διακριτική επίδραση δρυός, που δίνει βάθος και πλούτο. Το κρασί παραμένει για 9 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες, αποκτώντας λιπαρή υφή και πλουσιότερη δομή.

Το Fourchaume 2019 Chablis 1er Cru του Albert Bichot αποτελεί ύμνο στην ισορροπία της ορυκτότητας και της φρεσκάδας του Chablis, με την ένταση και την πολυπλοκότητα του βαρελιού!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Σαγηνευτικά αρώματα από άνθη πορτοκαλιάς, λεμόνι, κίτρο, ροδάκινο, αγιόκλημα, μήλο και αχλάδι, σε απόλυτη ισορροπία με την απαλή ορυκτότητα, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο, το φρυγανισμένο brioche και τις νότες δρυός.

Στο στόμα, έχει πλούσιο σώμα και ζωηρή οξύτητα, που χαρίζει ζωντάνια και φρεσκάδα, ενώ οι γεύσεις λεμονιού, πράσινου μήλου, ροδάκινου και φουντουκιού συμπληρώνονται από μια ήπια αίσθηση βανίλιας, φρυγανισμένου ψωμιού και αλμύρας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα κίτρο, ροδάκινο, λεμόνι, αγιόκλημα, μήλο, αχλάδι, βανίλια, μοσχοκάρυδο, φρυγανισμένο brioche, δρυς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 9 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 13°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

FOURCHAUME 2019 CHABLIS 1ER CRU - ALBERT BICHOT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με χτένια σοτέ, μεγάλα ψάρια στα κάρβουνα ή ριζότο με γαρίδες και ξύσμα λεμονιού

Ριζότο με θαλασσινά

  • 500 gr. θαλασσινά (ή έτοιμο mix με μύδια, χταπόδι, καβούρι, γαρίδες, καραβίδες)
  • κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • πράσινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες<em class="not
  1. Αφήνουμε τα θαλασσινά να βράσουν για 5 λεπτά σε περίπου 2 φλυτζάνια νερό.
    Τα καθαρίζουμε από τσόφλια και άμμο και κρατάμε ζεστό τον ζωμό αφού τον περάσουμε από σίτα.
  2. Ρίχνουμε μέσα στο κρασί το σαφράν. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα θαλάσσινά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 ακόμη λεπτά, έως ότου απορροφήσει το ρύζι όλο το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον ζωμό των θαλασσινών και του κοτόπουλου.
  4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό σταδιακά, 1 φλυτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό. Όταν απορροφηθεί ο ζωμός προσθέτουμε ξανά, έως ότου να τελειώσει όλη η ποσότητα του ζωμού. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και αφήνουμε να βράσει μεχρι να χυλώσει το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς! Όταν χυλώσει καλά, το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως!

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}