Ψιλοκόβουμε το λάχανο σε πολύ λεπτές και το πατάμε με τα χέρια μας λίγο ώστε να μαλακώσει.
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές ,το τσίλι και το μανγκο.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και τον κόλιανδρο και τα προσθέτουμε.
Προετοιμασία για το dressing
Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια, την σάλτσα ντομάτας, το σησαμέλαιο, τη ζάχαρη, το νερό, το φυστικοβούτυρο, το τριμμένο τζίντζερ και το τριμμένο σκόρδο .
Ρίχνουμε τους χυμούς από το λεμόνι και το λάιμ και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους τα υλικά.
Τη μισή ποσότητα από το dressing την περιχύνουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει παντού.
Την υπόλοιπα ποσότητα την προσθέτουμε πριν το σερβίρισμα.
ExtraTip!
Προσθέστε σουσάμι και τηγανητό κρεμμύδι κατά το σερβίρισμα.
Δοκιμάστε τις εξής παραλλαγές όπως κολοκυθάκι, μπρόκολο, καλαμπόκι, ψητό κοτόπουλο ή ψητό μοσχάρι σε λωρίδες.
Προσθέστε καλαμπόκι, ρίζες μπαμπού ή φύτρες από φασόλια για να κάνετε ακόμα πιο υγιεινή τη σαλάτα σας.
Εύα Μονοχάρη
Food blogger