Γιατί μας άρεσε το Gold από το Οινοποιείο Πετρακόπουλος; Από πού να πρωτοξεκινήσουμε! Από την εμβληματική ετικέτα, την σπάνια ποικιλία, την περιορισμένη ποσότητα ή από το ότι είναι ένα φανταστικά πολύπλοκο και νόστιμο κρασί; Σε όλα τα παραπάνω βάλε και την «υπογραφή» του Οινοποιείου Πετρακόπουλος που δημιουργεί διαμαντάκια με εκρηκτική κεφαλονίτικη προσωπικότητα και εμμονή στην ανάδειξη του terroir του νησιού.
Τo Ζακυνθινό είναι μια σπάνια ελληνική ποικιλία με καταγωγή την Ζάκυνθο αλλά καλλιεργείται με φοβερά αποτελέσματα στην Κεφαλονιά. Ο Νίκος Πετρακόπουλος και η Κική Σιαμέλη δημιουργούν πραγματικό «χρυσάφι», από παλιούς, μη αρδευόμενους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας. Σκληρή δουλειά στο αμπέλι και ελάχιστες παρεμβάσεις και στολίδια κατά την οινοποίηση δίνουν ένα απίστευτα εκφραστικό κρασί που δε μοιάζει και δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο από όσα έχεις δοκιμάσει.
Η τιμή του Gold είναι ασυναγώνιστη για την ποιότητα του και σχεδόν σε προτρέπει να πάρεις παραπάνω από μια φιάλη για να δεις την υπέροχη εξέλιξη του στο χρόνο…