ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Klima Βιδιανό 2023 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

KLIMA ΒΙΔΙΑΝΟ 2023 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Κρήτη
€12,30
€10,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια από τις κορυφαίες εκφράσεις της ποικιλίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Klima Βιδιανό είναι μια από τις κορυφαίες εκφράσεις της ποικιλίας και ένα λατρεμένο λευκό κρασί. Έχουμε μια μεγάλη αδυναμία και απ' ότι φαίνεται, δεν είμαστε οι μόνοι. Τα εντυπωσιακά αρώματα φρεσκοκομμένου ροδάκινου και χαμομηλιού σε συνδυασμό με τη δροσιστική του οξύτητα το κάνουν πραγματικά ακαταμάχητο!

Δεν είναι μυστικό πως το Βιδιανό είναι μια από τις πιο δυναμικές και ανερχόμενες ελληνικές ποικιλίες, με τρομερές προοπτικές εξέλιξης. Ο Νίκος Καραβιτάκης πιστεύει πολύ στο δυναμικό του και έχει βαλθεί να το ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά. Κάθε χρόνο, δε σταματάει να πειραματίζεται με διαφορετικά αμπελοτόπια, οινολάσπες, βαρέλια, τεχνικές οινοποίησης για να φέρει στα ποτήρια μας μόνο το καλύτερο.

Το Klima Βιδιανό, προέρχεται από 3 αμπελοτόπια διαφορετικών υψομέτρων και έχει ζυμώσει σε ανοξείδωτες δεξαμενές με μικρή παραμονή με τις οινολάσπες, μιας και τέτοιο φρούτο δε θες να το σκεπάσεις με άλλα στολίδια. Το 2023 είναι ίσως η καλύτερη χρονιά του (μέχρι τώρα). Το ελαφρώς χαμηλότερο αλκοόλ και η δροσιστική οξύτητα του, το κάνει να ξεχειλίζει φρεσκάδα και κρυστάλλινη κομψότητα και εμάς να θέλουμε να αδειάσουμε όλο το μπουκάλι!

Ετοιμάσου για ένα ποίημα στο ποτήρι σου!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Φωτεινό κίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Φινετσάτο αρωματικά, όπως αρμόζει στην ποικιλία, με τα φρούτα και τα λουλούδια να έρχονται στο προσκήνιο διαδοχικά. Αρχικά ώριμο ροδάκινο και βερίκοκο αποκτούν λεμονάτη αίσθηση lime και περγαμόντου. Μαργαρίτα και χαμομήλι κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους και συμπληρώνονται από διακριτικές νύξεις ορυκτότητας που προσθέτουν χαρακτήρα.

Μέτριο προς γεμάτο στόμα, λιπαρό, με δροσιστική οξύτητα που ισορροπεί το σύνολο. Ροδάκινο και lime έχουν την τιμητική τους ακολουθούμενα κατά πόδας από το χαμομήλι. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει γλυκιά αίσθηση βερίκοκου στο στόμα που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα Ώριμο ροδάκινο, βερίκοκο, λεμόνι, lime, περγαμόντο, μαργαρίτα, χαμομήλι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

KLIMA ΒΙΔΙΑΝΟ 2023 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με θαλασσινά, οστρακοειδή, ελαφριά τυριά αλλά και σολωμό.

Γαρίδες με μπιζέλια και τζίντζερ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι μπιζελια με το λοβό
  • 8 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

 


Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να μαλακώσουν ανακατεύοντας, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε τα μπιζέλια στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα μαζί με τα μανιτάρια στο απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέψτε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι από λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 4 λεπτά.


Συνδυασμός με κρασί
Οι umami γεύσεις του πιάτου είναι έντονες, ζητώντας ένα κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Λευκό, με αρώματα φρούτων και λουλουδιών, με μια νότα γλυκύτητας αλλά και με σχετική οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στη σόγια και το ξίδι. Η πρότασή μας Sauvignon Blanc - Άγγελος Νούλας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}