ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κυδωνίτσα Barrique 2022 - Κτήμα Λίγας
Κτήμα Λίγας

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ BARRIQUE 2022 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια Κυδωνίτσα που μαγνητίζει τα βλέμματα όσο καμία άλλη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η μεγάλη κυρία του θεάτρου, Κατίνα Παξινού, κοσμεί την ετικέτα της Κυδωνίτσας Barrique 2021 από το Κτήμα Λίγα. Η εσωστρέφεια της μεγάλης ηθοποιού που μεταμορφωνόταν στο σανίδι ταιριάζει απόλυτα με την ντροπαλή Κυδωνίτσα που μπορεί, στα κατάλληλα χέρια να μεγαλουργήσει.

Πίσω από το κρασί αυτό βρίσκεται η αγαπημένη οικογένεια Λίγα. Ο Θωμάς Λίγας μαζί με την κόρη του Μελισάνθη, πειραματίζονται συνεχώς με νέες τεχνικές με βάση την ήπια φυσική οινοποίηση. Η φιλοσοφία τους συνοψίζεται στα εξής: περμακουλτούρα*, μηδενικές παρεμβάσεις στο κρασί, όχι θειώδη, όχι ζύμες εμπορίου. Η Κυδωνίτσα Barrique 2021 είναι μια Κυδωνίτσα που ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε παλιά, μεγάλα, δρύινα βαρέλια για 8-12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό και καθηλωτικό όπως ακριβώς ήταν και η Κατίνα Παξινού.

Ένα τέτοιο διαμάντι δε θα μπορούσε παρά να εμφιαλώνεται σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό φιαλών και από τα 3 κρασιά της σειράς Barrique είναι πάντα το πρώτο που εξαντλείται! Τυχαίο; Καθόλου! 

*Η περμακουλτούρα πήρε το όνομα της από το permanent agriculture και αφορά σε ένα τρόπο καλλιέργειας που εξασφαλίζει ένα κύκλο αειφόρου ζωής. Με απλά λόγια η καλλιέργεια του αμπελιού δεν ανταγωνίζεται τη φύση αλλά συνεργάζεται μαζί της με σκοπό την βιωσιμότητα και τη σταθερότητα του περιβάλλοντος.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ λεμονί χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες.

Πολύπλοκο, με αρώματα ζαχαρωμένης φλούδας λεμονιού, κίτρου, κυδωνιού, μαρμελάδας ροδάκινου, μελιού, προζυμένιου ψωμιού, πορτοκαλιού, αποξηραμένου βερίκοκου και νεραντζιού.

Το μέτριο προς γεμάτο σώμα, η ισορροπημένη οξύτητα και η μεγάλη συμπύκνωση συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Κυδωνίτσα
Αρώματα Ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού, κίτρο, κυδώνι, μαρμελάδα ροδάκινο, μέλι, προζυμένιο ψωμί, πορτοκάλι, αποξηραμένου βερίκοκο, νεράντζι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8-12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C - 12°C
Παλαίωση 5-8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ BARRIQUE 2022 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με χοιρινό με κυδώνια, σολομό με σάλτσα πορτοκάλι και γαλοπούλα γεμιστή με αποξηραμένα φρούτα.

 

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}