Αν έχεις δοκιμάσει τα κρασιά του MikroBio Winery, τότε ξέρεις ακριβώς τί να περιμένεις. Η Κυδωνίτσα έρχεται να συμπληρώσει την Fantastic Four ομάδα βιοδυναμικής καλλιέργειας, σε μια «orange» εκδοχή, εξαιρετικής δομής και κομψότητας!
Τα αδέρφια Νίκος και ο Δημήτρης Κουτσοδήμος εξειδικεύονται στην παραγωγή κρασιών, στην πιο φυσική μορφή τους. Οι οικογενειακοί αμπελώνες των 60 στρεμμάτων στη Γαστούνη Ηλείας, καλλιεργούνται με την πιστοποίηση Demeter και πιο συγκεκριμένα βάσει πρωτοκόλλου Steiner, που είναι μια ολιστική προσέγγιση στην καλλιέργεια του αμπελιού. Το αποτέλεσμα είναι, οι ποικιλίες Ροδίτης, Chardonnay και Μαυροτράγανο, να έχουν εκφράσει τον πιο εκλεπτυσμένο χαρακτήρα τους, ενώ η νέα τους κυκλοφορία, να συνεχίζει να μας απασχολεί ευχάριστα και ποικιλοτρόπως!
Αρχικά, γιατί η Κυδωνίτσα αυτή, προέρχεται από νεαρά αμπέλια μόλις 5 ετών. Τα σταφύλια μαζεύονται όσο το δυνατόν αργότερα, ώστε να φτάσουν στο κατάλληλο επίπεδο σακχάρων και αρωμάτων. Στη συνέχεια πιέζονται και μένουν για 4 ημέρες σε επαφή με τα στέμφυλα, όπου ο χυμός αποκτά αυτό το ροζ-πορτοκαλί χρώμα. Οι φλούδες αφαιρούνται και ο χυμός ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε υψηλές θερμοκρασίες. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι πως πριν ολοκληρωθεί η ζύμωση, ένα μέρος του κρασιού μεταφέρεται σε δρύινο βαρέλι για 6 μήνες. Το τελικό αποτέλεσμα προέρχεται από τη μίξη τους και είναι φρουτένιο, με χαρακτηριστικά αρώματα ζύμης και πολύ νόστιμο μαρμελαδένιο φινίρισμα!
Αν μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με κάποιον από την «φανταστική ομάδα», αυτή θα ήταν σίγουρα η «Αόρατη Γυναίκα». Τώρα τη βλέπεις…Τώρα δεν τη βλέπεις! Η Κυδωνίτσα MikroBio γίνεται ανάρπαστη για αυτό βιάσου!