ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κυδωνίτσα 2023 - Oenops
Oenops

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2023 - OENOPS

  Ελλάδα / Δράμα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια «ελεύθερη» έκφραση της ποικιλίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Στην Κυδωνίτσα του οινοποιείου Oenops Wines, η ποικιλία αφέθηκε ελεύθερη και πλημμύρισε τα ποτήρια μας με λευκά άνθη και αρώματα από φρέσκα ροδάκινα. Η οξύτητα και το σώμα της όμως είναι το κάτι άλλο και είναι 2 από τους 5 λόγους για τους οποίους προβλέπεται να εξαντλείται γρήγορα!
 
Ο λόγος νούμερο 3 είναι ο Νίκος Καρατζάς και η εμμονή που έχει (ευτυχώς για εμάς) να οργώνει την Ελλάδα και να βρίσκει τα καλύτερα αμπελοτόπια, στα καλύτερα σημεία. Η Κυδωνίτσα Oenops Wines προέρχεται από τα αμπέλια της Δράμας, που τρυγήθηκαν την κατάλληλη περίοδο ωρίμανσης των σταφυλιών, με πολύ επιλεκτική τη διαλογή τους, για να καταλήξει σε ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αφού πιέστηκαν, τοποθετήθηκαν σε πήλινο αμφορέα και η ζύμωση έγινε με γηγενείς ζύμες. Έπειτα το κρασί ωρίμασε για 6 μήνες σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες του και εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και με μηδαμινές παρεμβάσεις και ενίσχυσε τον κομψό χαρακτήρα της ποικιλίας, με επιπλέον δομή, ζουμερό φρούτο, τραγανή οξύτητα και μια μεταλλικότητα που κάνει τη διαφορά. Χάσαμε το μέτρημα, οι λόγοι τελικά είναι παραπάνω από 5!
 
Δοκίμασε την Κυδωνίτσα από Oenops Wines τώρα!
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι έχει απαλό λεμονί χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες. Πληθωρικά αρώματα πορτοκαλιού, κυδωνιού, ροδάκινου, ώριμου βερίκοκου, πηλού, γιασεμιού και άνθους πορτοκαλιάς.
 
Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, τονισμένη οξύτητα και έντονα αρώματα από νεράντζι, γλυκό κυδώνι, ροδάκινο, λωτό και ζύμη, που πλαισιώνονται από διακριτικές νότες ορυκτότητας, συνθέτωντας ένα πολύπλοκο σύνολο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Κυδωνίτσα
Αρώματα Πορτοκάλι, κυδώνι, ροδάκινο, βερίκοκο, πηλός, γιασεμί, άνθος πορτοκαλιάς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2023 - OENOPS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ τη με πιάτα κοτόπουλου, pasta θαλασσινών, sushi, λευκά και κίτρινα τυριά

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}