Τα κρασιά του Ευρυβιάδη Σκλάβου, είναι απλά τρομερά. Εκεί που πάμε να ξεπεράσουμε το ένα, μας τη βγαίνει στη γωνία το Lacomatia και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Είναι αυτή η καλύτερη έκφραση του δυναμικού της Κεφαλλονιάς; Ή μήπως η προηγούμενη; Μεγάλος διχασμός καθώς δοκιμάζουμε, ενώ το περιεχόμενο του μπουκαλιού έχει σχεδόν εξαφανιστεί…
Ο Σκλάβος είναι γνωστός για τις φυσικές οινοποιήσεις του και για τα πιο terroir κρασιά της Κεφαλονιάς. Ελάχιστα θειώδη και γηγενείς ζύμες δίνουν στα κρασιά του ένα πολύ χαρακτηριστικό αποτύπωμα, το αποτύπωμα του Βλάδη και του τόπου. Τα αυτόρριζα αμπέλια δίνουν στο κρασί μια ασύλληπτη συμπύκνωση και χαρακτήρα όπως άλλωστε και όλα τα κρασιά του Σκλάβου. Η πλαγιά Λακομάτια είναι η Γη της επαγγελίας για τη Ρομπόλα, λόγω του ιδανικού προσανατολισμού με κλίση 500-550 μέτρα και της άριστης αποστράγγισης. Η βιοδυναμική ζύμωση σε δεξαμενή, η μεγάλη παραμονή με τις οινολάσπες και η εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα, σου δίνουν μια ιδέα για τον όγκο και την έξτρα πολυπλοκότητα αυτού του κρασιού. Το αποτύπωμα δε του ασβεστολιθικού εδάφους είναι ξεκάθαρο!
Η Lacomatia του Σκλάβου, είναι από τις πιο σπάνιες Ρομπόλες που θα δοκιμάσεις, βγαίνει σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών και αντέχει πολύ στο χρόνο. Εσύ αντέχεις να περιμένεις?