Γιατί το αγαπάμε;
Το Muscadet Les Dabinières του Bonnet Huteau είναι ένα κρασί εμπειρία όπως λίγα κρασιά είναι. Είναι αρωματικό αλλά παράλληλα τόσο mineral και νόστιμο που με κάθε γουλιά φτάνεις όλο και πιο κοντά σε μια μαρίνα, να τρως φρέσκα όστρακα το ηλιοβασίλεμα, μυρίζοντας τα ανθισμένα γιασεμιά.
Το οινοποιείο Bonnet Huteau βρίσκεται στην καρδιά του Sevre et Maine. Το πανέμορφο μεσαιωνικό κτίριο του οινοποιείου ανήκει στην κοινότητα του Chapelle-Heulin, που κάνει Muscadet για πάνω από 150 χρόνια. Βιολογική και βιοδυναμική καλλιέργεια, μηδαμινές παρεμβάσεις και γηγενείς ζύμες δημιουργούν κρασιά με μοναδικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το Muscadet Les Dabinières προέρχεται από ένα αμπελοτόπι με αμπέλια της ποικιλίας Melon de Bourgogne, ηλικίας 15-30 ετών και σχιστολιθικό έδαφος. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα ωριμάζει με τις οινολάσπες του για 9 μήνες. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα πλούσιο αλλά και κομψό λευκό κρασί, με έντονο mineral χαρακτήρα και κοφτερή οξύτητα.
Όστρακα, ηλιοβασιλέματα και θάλασσα, θες κι άλλα;
Δοκιμή
Μέτριο λεμονί χρώμα και κομψά αρώματα λεμονιού, πράσινου μήλου, αχλαδιού, λευκόσαρκου ροδάκινου, λευκών λουλουδιών, γκρέιπφρουτ και κίτρου. Νότες ζύμης και βρεγμένης πέτρας συμπληρώνουν το εντυπωσιακό σύνολο. Νόστιμο στόμα με κοφτερή οξύτητα και λιπαρή αίσθηση.