Γιατί το αγαπάμε;
Μαγική μύτη, σαγηνευτικό στόμα και εντυπωσιακή δομή, η Λυγιά του Πάνου Σαρρή τα έχει όλα! Το ιδιαίτερο Τσαούσι, στα χέρια του Πάνου Σαρρή, μεταμορφώνεται σε ένα απίθανο Orange κρασί, ικανό να συνοδεύσει ζόρικα, γαστρονομικά πιάτα!
Ο Πάνος Σαρρής ήταν για χρόνια στην απέναντι μεριά του κρασιού, αυτή του Sommelier! Με διακρίσεις και εμπειρία σε εστιατόρια του Λονδίνου, έφταιξε μια γαστρονομική «ταβέρνα» στην ωραιότερη παραλία του νησιού. Το μικρόβιο του κρασιού τον έτρωγε κι έτσι αποφάσισε να κάνει τα δικά του κρασιά, από τοπικές ποικιλίες, με ήπια φυσική οινοποίηση, για να συνοδεύει τα πιάτα του.
Το Τσαούσι, είναι μια από τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, έχει δείξει όμως πως έχει μεγάλες δυνατότητες. Γι' αυτό και το επέλεξε ο Πάνος Σαρρής για το δεύτερό του Orange κρασί (το πρώτο είναι το λατρεμένο V for Vostilidi). Τα αμπέλια είναι αυτόριζα, 40 χρονών και βρίσκονται στην περιοχή Λειβαθώ. To κρασί ζύμωσε με γηγενείς ζύμες και έμεινε με τα στέμφυλα για 2 εβδομάδες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το αποτέλεσμα έχει στιβαρή δομή και πολύ έντονα αρώματα κίτρινων φρούτων όπως κυδώνι και κίτρο.
Οι φιάλες είναι ελάχιστες, γι'αυτό βιάσου!
Αν αγαπάς τα Orange κρασιά, τότε θα λατρέψεις τη Λυγιά του Πάνου Σαρρή. Αν πάλι δεν είναι του γούστου σου, τότε η Λυγιά μπορεί να σου αλλάξει γνώμη!
Δοκιμή
Η Λυγιά του Πάνου Σαρρή έχει μέτριο πορτοκαλί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα κυδωνιού, νεραντζιού, αποξηραμένου βερίκοκου, φλούδας πορτοκαλιού, λεμονιού, χρυσάνθεμου, φρυγανιάς και πηλού.
Στο στόμα η δομή του μαγεύει, με μέτριο σώμα, ήπιες τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Ζουμερό πορτοκάλι, νεκταρίνι, λωτός, κυδώνι, φιρίκι κομπόστα, αποξηραμένα κίτρινα άνθη και γήινες νότες συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σύνολο.