ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Λυγιά 2023 - Οινοποιείο Σαρρής
Οινοποιείο Σαρρής

ΛΥΓΙΑ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΡΡΗΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα σπάνιο Orange σε ελάχιστες φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Μαγική μύτη, σαγηνευτικό στόμα και εντυπωσιακή δομή, η Λυγιά του Πάνου Σαρρή τα έχει όλα! Το ιδιαίτερο Τσαούσι, στα χέρια του Πάνου Σαρρή, μεταμορφώνεται σε ένα απίθανο Orange κρασί, ικανό να συνοδεύσει ζόρικα, γαστρονομικά πιάτα!

Ο Πάνος Σαρρής ήταν για χρόνια στην απέναντι μεριά του κρασιού, αυτή του Sommelier! Με διακρίσεις και εμπειρία σε εστιατόρια του Λονδίνου, έφταιξε μια γαστρονομική «ταβέρνα» στην ωραιότερη παραλία του νησιού. Το μικρόβιο του κρασιού τον έτρωγε κι έτσι αποφάσισε να κάνει τα δικά του κρασιά, από τοπικές ποικιλίες, με ήπια φυσική οινοποίηση, για να συνοδεύει τα πιάτα του.

Το Τσαούσι, είναι μια από τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, έχει δείξει όμως πως έχει μεγάλες δυνατότητες. Γι' αυτό και το επέλεξε ο Πάνος Σαρρής για το δεύτερό του Orange κρασί (το πρώτο είναι το λατρεμένο V for Vostilidi). Τα αμπέλια είναι αυτόριζα, 40 χρονών και βρίσκονται στην περιοχή Λειβαθώ. To κρασί ζύμωσε με γηγενείς ζύμες και έμεινε με τα στέμφυλα για 2 εβδομάδες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το αποτέλεσμα έχει στιβαρή δομή και πολύ έντονα αρώματα κίτρινων φρούτων όπως κυδώνι και κίτρο.

Οι φιάλες είναι ελάχιστες, γι'αυτό βιάσου!

Αν αγαπάς τα Orange κρασιά, τότε θα λατρέψεις τη Λυγιά του Πάνου Σαρρή. Αν πάλι δεν είναι του γούστου σου, τότε η Λυγιά μπορεί να σου αλλάξει γνώμη!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Λυγιά του Πάνου Σαρρή έχει μέτριο πορτοκαλί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα κυδωνιού, νεραντζιού, αποξηραμένου βερίκοκου, φλούδας πορτοκαλιού, λεμονιού, χρυσάνθεμου, φρυγανιάς και πηλού.

Στο στόμα η δομή του μαγεύει, με μέτριο σώμα, ήπιες τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Ζουμερό πορτοκάλι, νεκταρίνι, λωτός, κυδώνι, φιρίκι κομπόστα, αποξηραμένα κίτρινα άνθη και γήινες νότες συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Πορτοκαλί (Orange)
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Τσαούσι
Αρώματα Κυδώνι, νεράντζι, αποξηραμένο βερίκοκο, φλούδα πορτοκαλιού, λεμόνι, χρυσάνθεμο, φρυγανιά, πηλός, νεκταρίνι, λωτός, φιρίκι κομπόστα, αποξηραμένα κίτρινα άνθη, γήινες νότες.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10℃
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΛΥΓΙΑ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΡΡΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψαρονέφρι σε σάλτσα πορτοκαλιού, ρολό κοτόπουλο με γραβιέρα βερίκοκο και προσούτο, μπαρμπούνια σαβόρο ή ένα ριζότο κολοκύθας, με γκοργκονζόλα και φοουντούκι.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}