ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαέστρο Μαλαγουζιά 2022 - Κτήμα Καραδήμος
Κτήμα Καραδήμος

ΜΑΕΣΤΡΟ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ

  Ελλάδα
€13,70
€11,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα ονειρεμένο, καλοφτιαγμένο και πεντανόστιμο κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Κτήμα Καραδήμου βρίσκεται στην Αταλάντη Φθιώτιδας και αποτελείται συνολικά από 65 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα. Στο τιμόνι του βρίσκονται δυο αδέρφια, ο Δημήτρης και ο Γιάννης. Ο Δημήτρης Καραδήμος, έχοντας σπουδάσει και εξασκώντας για χρόνια το επάγγελμα του καθηγητή φυσικής, αποφάσισε το 1998 να ακολουθήσει το πάθος του για το κρασί. Σπούδασε οινολογία και τελειώνοντας τις σπουδές του το 2001, ένωσε τις δυνάμεις του με τον αδερφό του Γιάννη που είχε μεγάλη εμπειρία στην καλλιέργεια της γης και στην αμπελουργία.

Τα αμπέλια του κτήματος εκτείνονται στις πλαγιές της Κνημίδας, περίπου 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεγαπλατάνου και είναι όλα ορεινά. Σε αυτά είναι φυτεμένες ελληνικές και ξένες ποικιλίες και για την ακρίβεια δεκαεπτά στρέμματα με Ασύρτικο, που ήταν η πρώτη φύτευση που έγινε το 1998, τριάντα δύο στρέμματα με Μαλαγουζιά και έξι με Sauvignon Blanc που φυτεύτηκαν το 1999 και δέκα στρέμματα Ξινόμαυρο, που ήταν και η τελευταία τους προσθήκη το 2000. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Βήσσας, ενώ η καλλιέργεια στο σύνολό της από την αρχή είναι βιολογική με Πιστοποίηση ΒIO HELLAS!
Ο τρύγος ξεκινά αρχές Αυγούστου για τα λευκά και τέλη Αυγούστου για το Ξινόμαυρο.

Το Maestro αποτελείται κατά 100% από την ποικιλία Μαλαγουζιά, η οποία έχει οινοποιηθεί με ιδιαίτερη μαεστρία για να εκφράσει απλόχερα το σεβασμό της προς τον τόπο που καλλιεργήθηκε. Πλαγιές σε υψόμετρο 350-440 μέτρων, με ήπια κλίση και ασβεστούχα εδάφη, σε συνδυασμό με ένα μόνιμο ρεύμα αέρα από το Αιγαίο προς τον Παρνασσό, δημιουργούν ένα φυσικό κλιματισμό και ένα δροσερό καλοκαίρι. Το αεράκι αυτό είναι που δημιουργεί σταθερή διακύμανση της θερμοκρασίας, πράγμα που βοηθά στη διατήρηση και την ενίσχυση των αρωμάτων και της δομής του σταφυλιού!

Η τιμή που βλέπεις, μαζί με όσα περιγράφονται παραπάνω είναι πολύ σοβαρά στοιχεία, για να σε κάνουν να μη μπορείς να κρατηθείς και να το τοποθετήσεις σε μια μόνιμη και ακλόνητη θέση στο τραπέζι σου!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη ποτήρι έχει χρώμα λαμπερό χρυσαφί. Έντονος αρωματικός χαρακτήρας βασισμένος κυρίως σε λευκά άνθη, όπως γιασεμί, νυχτολούλουδο, ανθό λεμονιάς και κουμ κουατ. Στη συνέχεια βοτανικές νότες από πράσινο τσάι, λεμονόχορτο και μια αίσθηση δυόσμου. Μετέπειτα τα ώριμα ζουμερά βερίκοκα κάνουν την εμφάνισή τους και ενισχύουν την αρωματική ένταση ακόμα περισσότερο.

Στο στόμα είναι πολύ φρέσκο και δροσερό. Ελαφρύ σώμα με διακριτική οξύτητα που το καθιστά κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Ζουμερό ώριμο ροδάκινο στην πρώτη γουλιά και μια διακριτική επίγευση με μεγάλη διάρκεια, από lime και grapefruit.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αταλάντη
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα Γιασεμί, νυχτολούλουδο, ανθός λεμονιάς, κουμ κουατ, πράσινο τσάι, λεμονόχορτο, δυόσμος, βερίκοκο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΜΑΕΣΤΡΟ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδύασέ το με πράσινες δροσερές σαλάτες, λεμονάτο κοτόπουλο, sushi ή γεμιστές τομάτες.

Ανοιξιάτικη Σαλάτα με Κοτόπουλο, Φράουλα και Μανούρι

 

  • 1 σαλάτα baby leaves
  • 100 gr. ψημένο φιλέτο κοτόπουλο 
  • 3 φέτες προσούτο
  • 100 gr. μανούρι
  • 4 φράουλες
  • Φυστίκια

Για το dressing

  • 1 φράουλα
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό μπαλσάμικο 
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • Εστραγκόν, προαιρετικά

 

Πολτοποιούμε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μπλέντερ.

Πλένουμε καλά τα φύλλα της σαλάτας και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας από το dressing και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας ή 2 κουτάλια.

Μεταφέρουμε την  σαλάτα σε μια ρηχή και πλατιά σαλατιέρα, προσθέτουμε το μανούρι θρυμματισμένο, τις φέτες προσούτο κομμένες σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και το κοτόπουλο σε μικρές, λεπτές φέτες. Προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες στα 4, το φυστίκι χοντροτριμμένο και περιχύνουμε με το dressing.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Πρασινάδες και φρούτα σε συνδυασμό με προσούτο, μανούρι και ελαφρώς γλυκό dressing. Ροζέ αρωματικά και φρουτώδη με ελάχιστη γλυκύτητα και φρέσκα λευκά με αρωματική πολυπλοκότητα και μέτρια οξύτητα στο στόμα είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}