Το Κτήμα Καραδήμου βρίσκεται στην Αταλάντη Φθιώτιδας και αποτελείται συνολικά από 65 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα. Στο τιμόνι του βρίσκονται δυο αδέρφια, ο Δημήτρης και ο Γιάννης. Ο Δημήτρης Καραδήμος, έχοντας σπουδάσει και εξασκώντας για χρόνια το επάγγελμα του καθηγητή φυσικής, αποφάσισε το 1998 να ακολουθήσει το πάθος του για το κρασί. Σπούδασε οινολογία και τελειώνοντας τις σπουδές του το 2001, ένωσε τις δυνάμεις του με τον αδερφό του Γιάννη που είχε μεγάλη εμπειρία στην καλλιέργεια της γης και στην αμπελουργία.
Τα αμπέλια του κτήματος εκτείνονται στις πλαγιές της Κνημίδας, περίπου 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεγαπλατάνου και είναι όλα ορεινά. Σε αυτά είναι φυτεμένες ελληνικές και ξένες ποικιλίες και για την ακρίβεια δεκαεπτά στρέμματα με Ασύρτικο, που ήταν η πρώτη φύτευση που έγινε το 1998, τριάντα δύο στρέμματα με Μαλαγουζιά και έξι με Sauvignon Blanc που φυτεύτηκαν το 1999 και δέκα στρέμματα Ξινόμαυρο, που ήταν και η τελευταία τους προσθήκη το 2000. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Βήσσας, ενώ η καλλιέργεια στο σύνολό της από την αρχή είναι βιολογική με Πιστοποίηση ΒIO HELLAS!
Ο τρύγος ξεκινά αρχές Αυγούστου για τα λευκά και τέλη Αυγούστου για το Ξινόμαυρο.
Το Maestro αποτελείται κατά 100% από την ποικιλία Μαλαγουζιά, η οποία έχει οινοποιηθεί με ιδιαίτερη μαεστρία για να εκφράσει απλόχερα το σεβασμό της προς τον τόπο που καλλιεργήθηκε. Πλαγιές σε υψόμετρο 350-440 μέτρων, με ήπια κλίση και ασβεστούχα εδάφη, σε συνδυασμό με ένα μόνιμο ρεύμα αέρα από το Αιγαίο προς τον Παρνασσό, δημιουργούν ένα φυσικό κλιματισμό και ένα δροσερό καλοκαίρι. Το αεράκι αυτό είναι που δημιουργεί σταθερή διακύμανση της θερμοκρασίας, πράγμα που βοηθά στη διατήρηση και την ενίσχυση των αρωμάτων και της δομής του σταφυλιού!
Η τιμή που βλέπεις, μαζί με όσα περιγράφονται παραπάνω είναι πολύ σοβαρά στοιχεία, για να σε κάνουν να μη μπορείς να κρατηθείς και να το τοποθετήσεις σε μια μόνιμη και ακλόνητη θέση στο τραπέζι σου!