Ξέρεις από που κρατάει η σκούφια της Μαλαγουζιάς, της πιο αγαπημένης ποικιλίας των Ελλήνων; Από την Αιτωλοακαρνανία. Ναι, εκεί γύρω από το Μεσολόγγι. Καταλαβαίνεις βέβαια ότι μια Μαλαγουζιά από τη γενέτειρά της δεν είναι καθόλου τυχαία υπόθεση. Η Μαλαγουζιά 2017 του Οινοποιείου Σωτηρίου είναι μια από τις πιο φινετσάτες εκδοχές της ποικιλίας, με ισορροπία μεταξύ φυτικού και ανθικού στοιχείου που εντυπωσιάζει.
Το Οινοποιείο Σωτηρίου βρίσκεται στο Λεσίνι Μεσολογγίου και οι αμπελώνες του είναι γύρω από τον ποταμό Αχελώο. Η Μαλαγουζιά συγκεκριμένα καλλιεργείται στην περιοχή των Οινιαδών, σε ένα πολύ πλούσιο περιβάλλον, καθώς ο Αχελώος χαρίζει πλουσιοπάροχα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την σωστή ωρίμαση των σταφυλιών. Η οικογένεια Σωτηρίου δίνει μεγάλη έμφαση στο αμπέλι, εφαρμόζοντας διαφορετικές τεχνικές σε κάθε ποικιλία ώστε να πετύχει την καλύτερη έκφρασή της. Αυστηρό κλάδεμα και πράσινος τρύγος για να περιοριστεί η ζωηρή παραγωγικότητα της Μαλαγουζιάς, δίνουν χαμηλή στρεμματική απόδοση και ένα τραγανό, ζουμερό κρασί. Άσε που στα χωράφια της, η Μαλαγουζιά δεν είναι καθόλου ντροπαλή. Του δίνει και καταλαβαίνει!
Εμάς το σίγουρο είναι πως μας κατέκτησε, εσύ θα αντισταθείς;