ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαλαγουζιά Χελώνες Single Vineyard 2024 - Κτήμα Άλφα
Κτήμα Άλφα

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΧΕΛΩΝΕΣ SINGLE VINEYARD 2024 - ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ

  Αμύνταιο
€16,60
€14,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια πολύ εκφραστική single vineyard Μαλαγουζιά από το Αμύνταιο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η Μαλαγουζιά Χελώνες από το Κτήμα Άλφα, είναι ένα πολύ εκφραστικό λευκό κρασί και αποτυπώνει την τυπικότητα της ποικιλίας μέσα από ένα πολύ αρωματικό δροσερό και ελαφρώς «πράσινο» χαρακτήρα, που δίνει μια πολύ ιδιαίτερη φρεσκάδα και κομψότητα.
 
To Κτήμα Άλφα βρίσκεται στο Αμύνταιο από το 1997 και είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο που κληροδότησε ο πατέρας στο γιο. Ο Άγγελος Ιατρίδης μας έχει εντυπωσιάσει με τις πειραματικές οινοποιήσεις που κάνει με τεράστια επιτυχία στο Ξινόμαυρο, αλλά με αυτό το κρασί έχει έρθει να μας δείξει πως η αποτύπωση της φινέτσας της Μαλαγουζιάς, θέλει και αυτή τη μαεστρία της. Χρησιμοποίησε λοιπόν σταφύλια Μαλαγουζιάς από ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι που ονομάζεται Χελώνες και βρίσκεται σε υψόμετρο 670 μέτρων. Η προζυμωτική εκχύλιση ενίσχυσε τα αρώματα, ενώ μετά τη ζύμωση, η 2μηνη παραμονή με τις οινολάσπες, έδωσαν ένα πολύ απολαυστικό αποτέλεσμα.
 
Η Μαλαγουζιά Χελώνες από το Κτήμα Άλφα έχει πλούσιο σώμα, είναι έντονα αρωματική, έχει έντονη φρεσκάδα και έτοιμη για όλα!
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι διαυγές λεμονί με πρασινωπές ανταύγειες. Έχει έντονα αρώματα από άνθη λεμονιάς, νυχτολούλουδο, περγαμόντο, πράσινη πιπεριά και φρεσκοκομμένο γρασίδι.
 
Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και διαθέτει μια ωραία ισορροπία απαλής λιπαρής αίσθησης και δροσιστικής οξύτητας. Αρώματα από σάρκα λεμονιού, περγαμόντο, μανταρίνι, γιασεμί πλαισιώνονται από κομψές νότες πράσινου τσαγιού. Η επίγευση είναι λεμονάτη και μακρά.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αμύνταιο
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα Άνθος λεμονιάς, νυχτολούλουδο, περγαμόντο, πράσινη πιπεριά, φρεσκοκομμένο γρασίδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΧΕΛΩΝΕΣ SINGLE VINEYARD 2024 - ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με θαλασσινά, ψάρια τηγανιτά και λευκά τυριά.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}