Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και διακριτικά αρώματα πράσινου μήλου, κυδωνιού, λεμονιού, γκρέιπφρουτ, νεραντζιού, αχλαδιού, ξύσματος εσπεριδοειδών και λευκών λουλουδιών.
Νόστιμο στόμα με μέτριο σώμα και τραγανή, λεμονάτη οξύτητα.
Συνδυασέ το με δροσερές σαλάτες, ελαφριά πιάτα κοτόπουλου ή pasta με θαλασσινά και λευκή σάλτσα.
1 φλιτζάνι κουσκούςαλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριχυμό ενός λεμονιού3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Ζεσταίνουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα νερό αφού πρώτα το αλατίσουμε και το αφήνουμε έως ότου βράσει. Προσθέτουμε το κουσκούς και τοα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7 έως 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο έως ότου δέσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουσκούς, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το μίγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν τα συστατικά μεταξύ τους.
Συνδυάστε με λευκά κρασιά.
Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!