ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Moschopolis 6 2017 - Οινοποιείο Μοσχόπολις
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Λίγες τελευταίες φιάλες μιας Μεγάλης ανακάλυψης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Όταν βρίσκεις λίγες, ελάχιστες φιάλες από το κορυφαίο Moschopolis 6 της χρονιάς του 2017 από το Οινοποιείο Μοσχόπολις έχεις χρέος να τις μοιραστείς! Έτσι νιώσαμε κι εμείς και αποφασίσαμε να σου παρουσιάσουμε τις τελευταίες φιάλες του 2017, που αποδεικνύουν περίτρανα το μεγαλείο αυτού του κρασιού, που όχι μόνο παλαιώνει μοναδικά, αλλά σχεδόν σε παρακαλεί να το «ξεχάσεις» για λίγα χρόνια στο κελάρι σου!

Πλέον το ξέρεις με σιγουριά, ό,τι υπογράφει Γιώργος Γερμάνης, με την πολύχρονη εμπειρία στα μεγαλύτερα οινοποιεία της χώρας, είναι απλά τέλειο. Η Αλίκη Γερμάνη, ο Δημήτρης Παραλίδης και ο Θοδωρής Γερμάνης, η νέα και πολλά υποσχόμενη γενιά του oινοποιείου, παρακολουθούν μαζί του όλη την πορεία, από το αμπέλι μέχρι το βαρέλι και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

Για το Moschopolis 6, το Ασύρτικο μεγαλώνει και ωριμάζει στον ξερικό, παραθαλάσσιο αμπελώνα της οικογένειας και την κατάλληλη στιγμή μαζεύεται με το χέρι. Το χαρμάνι συμπληρώνεται από 10% Ξινόμαυρο, το οποίο οινοποιείται με τη μέθοδο Blanc de Noir (λευκό από κόκκινο) και ακόμα και σε τόσο μικρή ποσότητα έρχεται και δίνει έναν υπέροχο φλοράλ και φυτικό χαρακτήρα στο κρασί. Έπειτα, το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες (για να δοθεί έμφαση στο terroir) σε καινούργια και παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια. Ωριμάζει εκεί για 6 μήνες και αυτό του δίνει και το όνομα του, 6. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και προορίζεται για πολύχρονη παλαίωση, μιας και έχει όλα τα φόντα γι’ αυτό: εντυπωσιακή συμπύκνωση φρούτου, κοφτερή οξύτητα και ατσάλινη δομή!

Η χρονιά του 2017 φαινόταν από την πρώτη στιγμή πως είχε πολλά να δώσει… Τρία χρόνια μετά το κρασί όχι απλά τα σπάει, αλλά δείχνει με κάθε τρόπο πως έχει άλλα τόσα στο τσεπάκι του!

Το Moschopolis 6 2017 του Οινοποιείου Μοσχόπολις είναι ένα πλούσιο και έντονο λευκό κρασί, με πολυπλοκότητα που συγκλονίζει.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Moschopolis 6 2017 από το Οινοποιείο Μοσχόπολις έχει μέτριο λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα μελιού, ζαχαρωμένης φλούδας λεμονιού, καπνού, βανίλιας, φρυγανιάς, ροδάκινου, βουτύρου, λεμονανθών, γκρέιπφρουτ και βρεγμένης πέτρας.

Στο στόμα είναι εκφραστικό και πλούσιο, με μέτριο προς γεμάτο σώμα, κοφτερή οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Ξηροί καρποί, φρυγανιά, μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, βουτύρου, ώριμο ροδάκινο, λεμόνι, κίτρο, περγαμόντο, βανίλια γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ασύρτικο, Ξινόμαυρο
Αρώματα Μέλι, ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού, καπνός, λεμονανθοί, γκρέιπφρουτ, βρεγμένη πέτρα, ξηροί καρποί, φρυγανιά, μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, βούτυρο, ώριμο ροδάκινο, λεμόνι, κίτρο, περγαμόντο, βανίλια.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 7+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MOSCHOPOLIS 6 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα με καραβίδα ή αστακό, μεγάλα ψάρια στα κάρβουνα ή με πιάτα κοτόπουλου με λευκές σάλτσες.

Γαρίδες με μπιζέλια και τζίντζερ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι μπιζελια με το λοβό
  • 8 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

 


Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να μαλακώσουν ανακατεύοντας, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε τα μπιζέλια στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα μαζί με τα μανιτάρια στο απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέψτε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι από λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 4 λεπτά.


Συνδυασμός με κρασί
Οι umami γεύσεις του πιάτου είναι έντονες, ζητώντας ένα κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Λευκό, με αρώματα φρούτων και λουλουδιών, με μια νότα γλυκύτητας αλλά και με σχετική οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στη σόγια και το ξίδι. Η πρότασή μας Sauvignon Blanc - Άγγελος Νούλας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}