Γιατί το αγαπάμε;
Όταν βρίσκεις λίγες, ελάχιστες φιάλες από το κορυφαίο Moschopolis 6 της χρονιάς του 2017 από το Οινοποιείο Μοσχόπολις έχεις χρέος να τις μοιραστείς! Έτσι νιώσαμε κι εμείς και αποφασίσαμε να σου παρουσιάσουμε τις τελευταίες φιάλες του 2017, που αποδεικνύουν περίτρανα το μεγαλείο αυτού του κρασιού, που όχι μόνο παλαιώνει μοναδικά, αλλά σχεδόν σε παρακαλεί να το «ξεχάσεις» για λίγα χρόνια στο κελάρι σου!
Πλέον το ξέρεις με σιγουριά, ό,τι υπογράφει Γιώργος Γερμάνης, με την πολύχρονη εμπειρία στα μεγαλύτερα οινοποιεία της χώρας, είναι απλά τέλειο. Η Αλίκη Γερμάνη, ο Δημήτρης Παραλίδης και ο Θοδωρής Γερμάνης, η νέα και πολλά υποσχόμενη γενιά του oινοποιείου, παρακολουθούν μαζί του όλη την πορεία, από το αμπέλι μέχρι το βαρέλι και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.
Για το Moschopolis 6, το Ασύρτικο μεγαλώνει και ωριμάζει στον ξερικό, παραθαλάσσιο αμπελώνα της οικογένειας και την κατάλληλη στιγμή μαζεύεται με το χέρι. Το χαρμάνι συμπληρώνεται από 10% Ξινόμαυρο, το οποίο οινοποιείται με τη μέθοδο Blanc de Noir (λευκό από κόκκινο) και ακόμα και σε τόσο μικρή ποσότητα έρχεται και δίνει έναν υπέροχο φλοράλ και φυτικό χαρακτήρα στο κρασί. Έπειτα, το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες (για να δοθεί έμφαση στο terroir) σε καινούργια και παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια. Ωριμάζει εκεί για 6 μήνες και αυτό του δίνει και το όνομα του, 6. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και προορίζεται για πολύχρονη παλαίωση, μιας και έχει όλα τα φόντα γι’ αυτό: εντυπωσιακή συμπύκνωση φρούτου, κοφτερή οξύτητα και ατσάλινη δομή!
Η χρονιά του 2017 φαινόταν από την πρώτη στιγμή πως είχε πολλά να δώσει… Τρία χρόνια μετά το κρασί όχι απλά τα σπάει, αλλά δείχνει με κάθε τρόπο πως έχει άλλα τόσα στο τσεπάκι του!
Το Moschopolis 6 2017 του Οινοποιείου Μοσχόπολις είναι ένα πλούσιο και έντονο λευκό κρασί, με πολυπλοκότητα που συγκλονίζει.
Δοκιμή
To Moschopolis 6 2017 από το Οινοποιείο Μοσχόπολις έχει μέτριο λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα μελιού, ζαχαρωμένης φλούδας λεμονιού, καπνού, βανίλιας, φρυγανιάς, ροδάκινου, βουτύρου, λεμονανθών, γκρέιπφρουτ και βρεγμένης πέτρας.
Στο στόμα είναι εκφραστικό και πλούσιο, με μέτριο προς γεμάτο σώμα, κοφτερή οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Ξηροί καρποί, φρυγανιά, μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, βουτύρου, ώριμο ροδάκινο, λεμόνι, κίτρο, περγαμόντο, βανίλια γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.