Ξέρεις ότι εδώ στο botilia.gr δεν ενθουσιαζόμαστε εύκολα, αλλά όταν ενθουσιαζόμαστε, ενθουσιαζόμαστε πολύ. Ξέρεις επίσης ότι δοκιμάζουμε μάλλον περισσότερα κρασιά από οποιονδήποτε άλλο στην Ελλάδα, και απορρίπτουμε περισσότερο από 90% από αυτά μέχρι να καταλήξουμε σε αυτά που σου προτείνουμε. Ε, τώρα λοιπόν είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι! Κι αυτό γιατί ανακαλύψαμε ένα μεγάλο κρασί!
Καιρός να γνωρίσεις το Moschopolis 6 από το Οινοποιείο Μοσχόπολις! Είναι από εκείνες τις φορές που η υπέροχη ετικέτα είναι αντάξια (ίσως και να υστερεί λίγο) του εκπληκτικού περιεχομένου της φιάλης. Όσο για το 6, αντιστοιχεί στους 6 μήνες που πέρασε σε 2ης χρήσης γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Ο Δρ. Γιώργος Γερμάνης ήταν μέχρι τώρα γνωστός ως ένας σπουδαίος αμπελουργός και οινικός σύμβουλος, με πολύ σημαντικές συνεργασίες. Εδώ και 30 χρόνια, σίγουρα θα είχε ανάμιξη σε κάποια από τα αγαπημένα σου κρασιά. Έφτασε πια η ώρα να κάνει τα δικά του. Δεν θα μπορούσε όμως να το καταφέρει μόνος του. Με τη βοήθεια του γιου του Θοδωρή, του γαμπρού του Δημήτρη και της κόρης του Αλίκης, μόλις ολοκλήρωσε το οινοποιείο στο οποίο θα εκφράσει τη γνώση και την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων.
Το Moschopolis 6 κυκλοφόρησε σε λίγες φιάλες και είναι ένα από τα πρώτα δείγματα που φέρουν εξ’ ολοκλήρου την υπογραφή του.
Αφήνοντας το αμπέλι να μιλήσει και εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους εξασφαλίζει εξαιρετικής ποιότητας και ιδανικής συμπύκνωσης καρπό. Το Ασύρτικο καλλιεργείται στον μικρό ξηρικό και γεμάτο πέτρες παραθαλάσσιο οικογενειακό αμπελώνα. Αλλάζοντας εντελώς την εικόνα που έχουμε για τα φυτά της ποικιλίας, ο καρπός κρέμεται σε ύψος 1,8μ για προστασία από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Και επειδή σε αυτό το οινοποιείο τίποτα δεν θα είναι συνηθισμένο, το Ξινόμαυρο συμμετέχει στο χαρμάνι με blanc de noir οινοποίηση δίνοντας απροσδόκητη πολυπλοκότητα και βάθος. Ελάχιστη αλλά καίρια παρέμβαση, γηγενείς, άγριες ζύμες και εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα κάνουν την υπόλοιπη δουλειά. Και την κάνουν εξαιρετικά.
Το Moschopolis 6 είναι ένα κρασί με μέλλον. Απόλαυσέ το τώρα, αλλά αν θέλεις να μας ακούσεις, κράτα και μερικές φιάλες για τουλάχιστον μια πενταετία. Γιατί αν υπάρχει ένα κρασί με προοπτικές, τότε είναι αυτό.