Το Ασύρτικο το αγαπάμε, αλλά το λίγο πειραγμένο Ασύρτικο, με το βαρελάκι του και μια τζούρα Ξινόμαυρο, το λατρεύουμε! Ναι καλά κατάλαβες, μιλάμε για το Moschopolis 6 που είναι απλά ακαταμάχητο!
Πλέον το ξέρεις με σιγουριά: ό,τι γράφει στην ετικέτα του Μoschopolis είναι καλό! Και πώς να μην είναι άλλωστε; Ο Γιώργος Γερμάνης, με την πολύχρονη εμπειρία στα μεγαλύτερα οινοποιεία της χώρας, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Αντιθέτως ξέρει απέξω κι ανακατωτά όλα τα βήματα για τη γέννηση ενός μεγάλου κρασιού. Η Αλίκη Γερμάνη, ο Δημήτρης Παραλίδης και ο Θοδωρής Γερμάνης, η νέα και πολλά υποσχόμενη γενιά του oινοποιείου, παρακολουθούν μαζί του όλη την πορεία, από το αμπέλι μέχρι το βαρέλι. Για το Moschopolis 6, το Ασύρτικο μεγαλώνει και ωριμάζει στον ξερικό, παραθαλάσσιο αμπελώνα της οικογένειας και την κατάλληλη στιγμή μαζεύεται με το χέρι. Μόνο τα καλύτερα σταφύλια μπαίνουν στη λευκή ναυαρχίδα του οινοποιείου. Το χαρμάνι συμπληρώνεται από 10% Ξινόμαυρο, το οποίο οινοποιείται με τη μέθοδο Blanc de Noir (λευκό από κόκκινο) και δίνει έναν πολύ ενδιαφέρον βοτανικό χαρακτήρα. Έπειτα το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες (για να δοθεί έμφαση στο terroir) σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, 1ης και 2ης χρήσης. Ωριμάζει εκεί για 6 μήνες και αυτό του δίνει και το όνομα του, 6.
Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και προορίζεται για πολύχρονη παλαίωση, μιας και έχει όλα τα φόντα γι’ αυτό: εντυπωσιακή συμπύκνωση φρούτου, κοφτερή οξύτητα και ατσάλινη δομή! Σίγουρα σε 5 χρόνια θα έχει γίνει ακόμα πιο συγκλονιστικό αλλά ποιος περιμένει;
Το Moschopolis 6 του Οινοποιείου Μοσχόπολις είναι ένα πλούσιο και έντονο λευκό κρασί που μπορεί να συνοδεύσει μέχρι και κρέας! Δε μασάει πουθενά!