To Muscat Blanc Sec Natur-ε από το οινοποιείο Τετράμυθος είναι ένα πολύ νόστιμο κρασί. Η ποικιλία από μόνη της είναι έντονα αρωματική, αλλά με τον τρόπο που την καλλιεργούν, αποκτά τρομερή καθαρότητα και έντονη φρεσκάδα που το κάνει αριστούργημα. Όταν το δοκιμάσεις πίστεψέ μας, θα σου ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις! Εμείς το λατρέψαμε.
Το Οινοποιείο Τετράμυθος έχει πλέον χαρακτηριστεί για τα κρασιά ήπιων παρεμβάσεων που κάνει, αλλά και τη σημασία που δίνει τόσο στο terroir όσο και στις τοπικές ποικιλίες. Πριν περίπου 15 χρόνια, στην Αιγιάλεια και στο χωριό Βρόσθενα Διακοπτού, φύτεψαν σε υψόμετρο 915 μέτρων, τους βιολογικούς τους αμπελώνες. Εκεί καλλιέργησαν τα αμπέλια με βάση τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και η χαμηλή στρεμματική απόδοση έδωσε πολύ συμπυκνωμένους καρπούς. Τα σταφύλια τρυγήθηκαν χειρωνακτικά και το ελεύθερης ροής πολύτιμο υγρό, ζύμωσε με τις γηγενείς ζύμες του σε δεξαμενές. Η μηλογαλακτική ζύμωση, η παραμονή με τις φίνες οινολάσπες για 5 μήνες και η αφιλτράριστη εμφιάλωσή του έδωσαν ένα απόλυτα γαστρονομικό Μοσχάτο.
Φρόντισε να το δοκιμάσεις όσο προλαβαίνεις γιατί από τις 3500 φιάλες που παράγονται (μη ξεγελιέσαι από τον αριθμό) οι περισσότερες φεύγουν για Γαλλία, όπου οι ανταγωνιστές είναι πολλοί και ήδη το αποθεώνουν!