ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Orange Κυδωνίτσα 2023 - Κτήμα Γκόφα
Κτήμα Γκόφα

ORANGE ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
€22,80
€19,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Γαστρονομική, πολύπλοκη και Orange!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Κυδωνίτσα Orange από το Κτήμα Γκόφα είναι μια πολύ γαστρονομική και πολύπλοκη εκδοχή της αγαπημένης λευκής ποικιλίας. Με τα αρώματα βρεγμένης γης και γλυκού κυδωνιού να ξεχειλίζουν από το ποτήρι θα τη λατρέψεις από το πρώτο λεπτό.

Για αυτή τη διαφορετική «πορτοκαλί» Κυδωνίτσα συνδυάστηκαν 2 διαφορετικά αμπελοτόπια και 2 διαφορετικοί κλώνοι. Σε υψόμετρο 380 μέτρων, καλλιεργείται ο λεπτόρωγος κλώνος που δίνει πλούσιο φρούτο ενώ σε υψόμετρο 800 μέτρων καλλιεργείται ο χοντρόρωγος κλώνος που χαρίζει οξύτητα και νεύρο. Το κρασί ζυμώνει και οινοποιείται με βάση την natural προσέγγιση άρα έχουμε γηγενείς ζύμες, ελάχιστα θειώδη και καθόλου φιλτράρισμα. Μετά τη ζύμωση το κρασί ωριμάζει σε πήλινους αμφορείς για να υπογραμμιστεί η γήινη διάστασή του και ο πολύπλοκος χαρακτήρας του.

Η Κυδωνίτσα Orange από το Κτήμα Γκόφα ήρθε για να μείνει!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Η Κυδωνίτσα Orange από το Κτήμα Γκόφα έχει μέτριο πορτοκαλί χρώμα με χάλκινες ανταύγειες και πληθωρικά αρώματα κυδωνιού, ζαχαρωμένης φλούδας πορτοκαλιού, αποξηραμένου βερίκοκου, πηλού, χρυσάνθεμου και μελιού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τονισμένη οξύτητα και ήπιες τανίνες. Γλυκό κυδώνι, νεράντζι, περγαμόντο, ροδάκινο, φουντούκι, ζύμη και λωτός συνθέτουν ένα πολύπλοκο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Orange
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Κυδωνίτσα
Αρώματα Κυδώνι, ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού, αποξηραμένο βερίκοκο, πηλό, χρυσάνθεμο, μέλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ORANGE ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με χοιρινό με πορτοκάλι και βερίκοκα, μελιτζάνα με miso, μπαρμπούνια σαβόρο

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}