ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Panochori Old Vines 2023 - Οινοποιείο Σαρρής
Οινοποιείο Σαρρής

PANOCHORI OLD VINES 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΡΡΗΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Τρέμε Σαντορίνη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η απόδειξη πως η Κεφαλονιά είναι το αντίπαλο δέος της Σαντορίνης και πως η Ρομπόλα είναι η μεγάλη, λευκή ποικιλία που θα απασχολήσει όλη την οινική κοινότητα τα επόμενα χρόνια, έχει πια όνομα: Panochori Old Vines του Πάνου Σαρρή!

Τον Πάνο Σαρρή μόνο φρόνιμο δεν τον λες. Αυτό το παιδί δε σταματά να πειραματίζεται και να φτάνει στα όρια της κάθε Κεφαλονίτικη ποικιλία, πάντα με εκκωφαντική επιτυχία. Η Ρομπόλα είναι η βασίλισσα της Κεφαλονιάς και σιγά σιγά όλοι αρχίζουν να το καταλαβαίνουν. Όσοι δεν το πιστεύουν ακόμα μπορούν απλά να δοκιμάσουν το Panochori Old Vines του Πάνου Σαρρή. Το κρασί αυτό τα έχει όλα. Παλιά κλήματα Ρομπόλας σε υψόμετρο 700 μέτρων, στο πετρώδες και ξερικό αμπελοτόπι της Φαγιάς δίνουν τον καλύτερο και πιο συμπυκνωμένο καρπό τους, μιας και μιλάμε για στρεμματική απόδοση που δεν ξεπερνά τα 300 κιλά ανά στρέμμα. Μετά ο Σαρρής μεγαλουργεί και αφήνει το terroir και την ποικιλία να μιλήσουν από μόνα τους. Και έχουν πολλά να πουν. Γηγενείς ζύμες, ζύμωση και ωρίμαση σε ουδέτερα δρύινα βαρέλια και εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα, θειώδη ή άλλες παρεμβάσεις δημιουργούν μια φυσική Ρομπόλα, ύμνο στην ορυκτότητα και την πολυπλοκότητα.

Πρόλαβε να την αποκτήσεις τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μέτριο λεμονί χρώμα και ντελικάτα αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ, κίτρου, ροδάκινου και λευκών λουλουδιών. Γενναίες δόσης ορυκτότητας εκφράζονται σαν νότες βρεγμένης πέτρας.

Στο στόμα έχει εντυπωσιακή δομή, μέτριο προς γεμάτο σώμα, λιπαρή αίσθηση και κοφτερή οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Ρομπόλα
Αρώματα Αχλάδι, πράσινο μήλο, εσπεριδοειδή, lime, κίτρο, ξύσμα λεμονιού, νεράντζι, λεμονόχορτο, τσακμακόπετρα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10℃
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PANOCHORI OLD VINES 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΡΡΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρια στα κάρβουνα, θαλασσινά με λεμόνι ή τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.
Αν από την άλλη θέλετε να ρισκάρετε λίγο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, από Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο. Η κοφτερή του οξύτητα σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες θα φρεσκάρουν τον ουρανίσκο σας σε κάθε γουλιά. Μαγεία!
Δες περισσότερα κρασιά που ταιριάζουν στο τι πίνουμε με μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}