ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pata Trava 2022 - Κτήμα Λίγας
Κτήμα Λίγας

PATA TRAVA 2022 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
€32,80
€28,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ανακάλυψε τις δυνατότητες του Ξινόμαυρου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι ροζέ, είναι λευκό ή μήπως πορτοκαλί το Pata Trava από το Κτήμα Λίγας; Εμείς σου λέμε πως είναι λίγο από όλα και επιπλέον ένα νόστιμο, πολύπλοκο και γαστρονομικό κρασί που δε σηκώνει ταμπέλες.

O πειραματισμός είναι πλέον συνώνυμο με την οικογένεια Λίγα. Παίρνουν τις ελληνικές ποικιλίες και πειραματίζεται συνεχώς με νέες τεχνικές οινοποίησης αλλά και με τα «όρια» τους. Η φιλοσοφία τους στο κρασί συνοψίζεται στα εξής: περμακουλτούρα*, μηδενικές εως ελάχιστες παρεμβάσεις στο κρασί, όχι θειώδη, όχι ζύμες εμπορίου.

Το Pata Trava είναι ένα τέτοιο κρασί που παίζει με τα όρια και τις δυνατότητες του Ξινόμαυρου. Επί της ουσίας το όνομα του προκύπτει από τον τρόπο διαχείρισης των σταφυλιών και του μούστου: πατούν αμέσως τα σταφύλια και τραβάνε το μούστο για να μη χρωματιστεί. Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτη δεξαμενή, με γηγενείς ζύμες και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό και μοναδικά πολύπλοκο.

Απόλαυσε το Pata Trava από το Κτήμα Λίγας με πολύπλοκα πιάτα θαλασσινών.

*Η περμακουλτούρα πήρε το όνομα της από το permanent agriculture και αφορά έναν τρόπο καλλιέργειας που εξασφαλίζει έναν κύκλο αειφόρου ζωής. Με απλά λόγια, η καλλιέργεια του αμπελιού δεν ανταγωνίζεται τη φύση αλλά συνεργάζεται μαζί της με σκοπό την βιωσιμότητα και τη σταθερότητα του περιβάλλοντος.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Pata Trava από το Κτήμα Λίγας έχει λαμπερό ροζέ χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες και πληθωρικά αρώματα κίτρου, περγαμόντου, μαρμελάδας τομάτας, κυδωνιού, πορτοκαλιού και ζύμης.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ελαφριές τανίνες και τονισμένη οξύτητα. Ζουμερά εσπεριδοειδή, κυδώνι, φρυγανιά, ντομάτα και αγιόκλημα συνθέτουν ένα πολύπλοκο μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Κίτρο, περγαμόντο, μαρμελάδα τομάτα, κυδώνι, πορτοκάλι, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

PATA TRAVA 2022 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με σολομό με πορτοκάλι, ψαρονέφρι με λιαστή τομάτα και παρμεζάνα, γαριδομακαρονάδα

Πλεξούδες με σάλτσα τομάτας και τόνο

300 γρ. πλεξούδες
150 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
3 ώριμες ντομάτες
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
1 γαρίφαλο
1 δαφνόφυλλο
40ml ελαιόλαδο
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

1. Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα σκόρδα σε μικρά κομματάκια. Παράλληλα τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και βράζουμε τις πλεξούδες σε αλατισμένο νερό.

2. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά, για 3′. Έπειτα προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.

3. Βράζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε χαμηλή φωτιά και λίγο πριν δέσει, προσθέτουμε τον τόνο και τις πλεξούδες. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε.

4. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μάραθο και τριμμένο παξιμάδι.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Μπορούμε να αρωματίσουμε και με λίγο ούζο, 1 κουταλιά της σούπας αρκεί
-Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες χρησιμοποιούμε 300 γρ. τοματοχυμό ή κονκασέ
-Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση προς το τέλος του μαγειρέματος
-Χρησιμοποιούμε το σχήμα των ζυμαρικών που μας αρέσει, ταιριάζει περισσότερο με όσα ζυμαρικά δεν περιέχουν αυγό

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}