Η ποικιλία Παύλος μας είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον από τότε που ακόμα βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο. Ο Σωτήρης Καραγιάννης, ο Στάθης Αργυρόπουλος και ο Ιωάννης Γαβριηλίδης είναι η ομάδα οινολόγων του οινοποιείου, που εξαρχής είχαν διακρίνει τη μοναδική της φινέτσα και πίστευαν πως κάποτε θα μπορέσει να σταθεί και μόνη της. Μετά από 5 περίπου έτη δοκιμών, η στιγμή αυτή ήρθε!
Το Παύλος από τους Αμπελώνες Αντωνόπουλου ανήκει σε μια ποικιλιακή συλλογή, που περιλαμβάνει οινοποιήσεις αποκλειστικά και μόνο των γηγενών ποικιλιών Ρομπόλα, Αθήρι, Παύλος, Σκιαδόπουλο και Βερτζαμί. Το οινοποιείο τονίζει έτσι τη μοναδικότητα του terroir της περιοχής καλλιέργειας και αναδεικνύει τις ποικιλίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε κρασιά κομψά, χωρίς πολλές φαμφάρες, που μιλούν απλά από μόνα τους. Αυτός ο μινιμαλισμός είναι ξεκάθαρα διακριτός και στη φιάλη, με την ετικέτα να φέρει έργα του ζωγράφου Γιώργου Σταθόπουλου.
Η ποικιλία Παύλος προέρχεται από τα αμμώδη εδάφη της Ζακύνθου και ενός αμπελώνα 40 ετών, σε υψόμετρο έως 950 μέτρων. Η οινοποίηση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και οι μικρές στρεμματικές αποδόσεις αυτής της πρώιμης ποικιλίας, έδωσαν συμπύκνωση και όγκο στο τελικό αποτέλεσμα, σε ένα πολύ κομψό λευκό κρασί που άνετα μπορείς να το καταναλώσεις μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.
Έχει μια πολύ διακριτικά αλμυρή επίγευση, που δείχνει πως το θαλασσινό αεράκι έχει κάνει τη δουλειά του. Ετοίμασε νόστιμους μεζέδες, γιατί ο Παύλος θέλει στην παρέα φαγητό!