ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ποικιλιακή Συλλογή Παύλος 2022 - Αμπελώνες Αντωνόπουλου
Αμπελώνες Αντωνόπουλου

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΥΛΟΣ 2022 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Ελλάδα / Αχαΐα
€21,60
€18,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Επιτέλους έφτασε η ώρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η ποικιλία Παύλος μας είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον από τότε που ακόμα βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο. Ο Σωτήρης Καραγιάννης, ο Στάθης Αργυρόπουλος και ο Ιωάννης Γαβριηλίδης είναι η ομάδα οινολόγων του οινοποιείου, που εξαρχής είχαν διακρίνει τη μοναδική της φινέτσα και πίστευαν πως κάποτε θα μπορέσει να σταθεί και μόνη της. Μετά από 5 περίπου έτη δοκιμών, η στιγμή αυτή ήρθε!
 
Το Παύλος από τους Αμπελώνες Αντωνόπουλου ανήκει σε μια ποικιλιακή συλλογή, που περιλαμβάνει οινοποιήσεις αποκλειστικά και μόνο των γηγενών ποικιλιών Ρομπόλα, Αθήρι, Παύλος, Σκιαδόπουλο και Βερτζαμί. Το οινοποιείο τονίζει έτσι τη μοναδικότητα του terroir της περιοχής καλλιέργειας και αναδεικνύει τις ποικιλίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε κρασιά κομψά, χωρίς πολλές φαμφάρες, που μιλούν απλά από μόνα τους. Αυτός ο μινιμαλισμός είναι ξεκάθαρα διακριτός και στη φιάλη, με την ετικέτα να φέρει έργα του ζωγράφου Γιώργου Σταθόπουλου.
 
Η ποικιλία Παύλος προέρχεται από τα αμμώδη εδάφη της Ζακύνθου και ενός αμπελώνα 40 ετών, σε υψόμετρο έως 950 μέτρων. Η οινοποίηση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και οι μικρές στρεμματικές αποδόσεις αυτής της πρώιμης ποικιλίας, έδωσαν συμπύκνωση και όγκο στο τελικό αποτέλεσμα, σε ένα πολύ κομψό λευκό κρασί που άνετα μπορείς να το καταναλώσεις μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.
 
Έχει μια πολύ διακριτικά αλμυρή επίγευση, που δείχνει πως το θαλασσινό αεράκι έχει κάνει τη δουλειά του. Ετοίμασε νόστιμους μεζέδες, γιατί ο Παύλος θέλει στην παρέα φαγητό!
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι απαλό χρυσαφί. Αρώματα από λίτσι, γιασεμί, λεμόνι, έλαια εσπεριδοειδών, κίτρινο γκρέιπφρουτ και πεπόνι.
 
Στο στόμα έχει μέτριο (+) και λιπαρό σώμα, με δροσερή οξύτητα που δημιουργεί ισορροπία. Λεμόνι, λάιμ, κίτρο, ώριμος ανανάς, μια ευχάριστη οξειδωτική αίσθηση και διακριτικές ξηροκαρπάτες πινελιές. Η επίγευση είναι μακρά και αλμυρή.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Αχαΐα
Ποικιλία Παύλος
Αρώματα Λίτσι, γιασεμί, λεμόνι, έλαια εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ, πεπόνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΥΛΟΣ 2022 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με λαδερά φαγητά, λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα, καρμπονάρα, πατάτες ογκρατέν, χοιρινό με λευκή σάλτσα

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.
Αν από την άλλη θέλετε να ρισκάρετε λίγο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, από Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο. Η κοφτερή του οξύτητα σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες θα φρεσκάρουν τον ουρανίσκο σας σε κάθε γουλιά. Μαγεία!
Δες περισσότερα κρασιά που ταιριάζουν στο τι πίνουμε με μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}