ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pinot Gris Reserve 2018 - F. E. Trimbach
F. E. Trimbach

PINOT GRIS RESERVE 2018 - F. E. TRIMBACH

  Γαλλία
€32,80
€28,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια συγκλονιστική σύνθεση γεύσεων με την υπογραφή ενός κορυφαίου οινοποιού και 92pts από Wine Enthusiast!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αυτό το κρασί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή, πριν καν το δοκιμάσουμε. Όταν στην ίδια ετικέτα βλέπεις Pinot Gris, Αλσατία και Trimbach, περιμένεις σίγουρα κάτι πολύ καλό. Αρμονία αρωμάτων, φρεσκάδα, συμπύκνωση και ένα 92pts από Wine Enthusiast, απλά το επιβεβαιώνει.

H ιστορία του οινοποιείου ξεκίνησε το 1626 και είναι ένα από τα παλαιότερα οικογενειακά οινοποιεία της Αλσατίας. Τρεις αιώνες και 12 γενιές ήταν αρκετές για να καταφέρει να κατοχυρώσει το δικό του μοναδικό οινοποιητικό στυλ, ακολουθώντας μια διαχρονική ανοδική πορεία. Η οικογένεια δεν ασχολείται με εφήμερες επιτυχίες, αλλά επιδιώκει την οινοποίηση γαστρονομικών κρασιών, με κομψότητα που αντέχει στο χρόνο.

Η Αλσατία φημίζεται για τα διαφορετικά terroir και τα μοναδικά μικροκλίματά της που την καθιστούν ιδανική περιοχή για την καλλιέργεια μεγάλης ποικιλίας σταφυλιών. Τα σταφύλια της «ευγενούς ποικιλίας» για το F.E. Trimbach's Pinot Gris Reserve, προέρχονται από ιδιόκτητους αμπελώνες στην περιοχή Ribeauvillé, έχουν επιλεχθεί με μεγάλη αυστηρότητα και οινοποιηθεί με μεγάλη προσοχή. Το αποτέλεσμα, ένα κρασί με ξεχωριστό χαρακτήρα και καθαρότητα που το διαφοροποιεί από τα Pinot Gris που καλλιεργούνται οπουδήποτε αλλού.

Ένα κρασί γαστρονομικού επιπέδου, που καταναλώνεται εξαιρετικά ευχάριστα τώρα, αλλά μπορεί να παλαιώσει ακόμα και μια 10ετία μετά τον τρύγο. Και αυτό είναι το Trimbach effect!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει απαλό χρυσαφί χρώμα. Έντονο μπουκέτο αρωμάτων από ώριμο αχλάδι, ροδάκινο, βερίκοκο, ξύσμα λεμονιού, μέλι, ζουμερό φρούτο, γαρίφαλο, νότες γιασεμιού και με μια απαλή αίσθηση καπνού.

Στο στόμα είναι γεμάτο και στρογγυλό. Ζουμερά ροδάκινα, βερίκοκο, πράσινα μήλα, ώριμο αχλάδι και μοσχοκάρυδο πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο, ενώ μια ενδιαφέρουσα απαλή ορυκτότητα ενισχύει την πολυπλοκότητά του. Η οξύτητά του προσδίδει ασυγκράτητη φρεσκάδα και η επίγευσή του είναι μακρά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αλσατία, Γαλλία
Ποικιλία Pinot Gris
Αρώματα Αχλάδι, ροδάκινο, βερίκοκο, ξύσμα λεμονιού, μέλι, γαρίφαλο, γιασεμί, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PINOT GRIS RESERVE 2018 - F. E. TRIMBACH

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει με ψητές γαρίδες, βουτυράτο σολομό, ριζότο θαλασσινών και πουλερικά με λευκές λιπαρές σάλτσες. Ο συνδυασμός με πικάντικα πιάτα είναι εξαιρετικός.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}