ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Πλυτό Θραψαθήρι 2023 - Οινοποιείο Θέρως
Theros Wines

ΠΛΥΤΟ ΘΡΑΨΑΘΗΡΙ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΘΕΡΩΣ

  Ηράκλειο, Κρήτη
€16,70
€14,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το πιο αυθεντικό χαρμάνι της Κρήτης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Πλυτό Θραψαθήρι από το οινοποιείο Θ{έρως} Wine Collectiva, είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη από ένα ιδιαίτερο blend δυο κρητικών ποικιλιών που δεν είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Θα σε ταξιδέψει στα μαγευτικά τοπία της Κρήτης με το θαλασσινό αεράκι, την αλμύρα της ατμόσφαιρας και τα γλυκά αρώματα ροδάκινων και κυδωνιού, να φτιάχνουν εικόνες από ακρογιαλιές και ηλιοβασιλέματα. Ένα κρασί σκέτος πειρασμός, Έρως από το Θέρως.

Ο Κωνσταντίνος Μανουράς θέλει να δημιουργήσει μια δική του version για το τι είναι και το τι μπορούν να γίνουν τα κρητικά κρασιά. Και το ξεκίνησε το 2020 με μια οινική κολεκτίβα μέσω της οποίας επευφημεί το terroir της κρητικής γης και τις γηγενείς ποικιλίες. Καλλιεργεί σταφύλια σε ιδιόκτητους και μη αμπελώνες, με μηδενική χρήση βαρέων μετάλλων και φυτοφαρμάκων, με απόλυτο σεβασμό στους άνυδρους προ-φυλλοξηρικούς αμπελώνες του Ηρακλείου. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία κάθε ποικιλίας με το διαφορετικό μικροκλίμα στο οποίο βρίσκεται κάθε φορά και για αυτό κάνει πολύ προσεγμένες οινοποιήσεις.

Το Πλυτό Θραψαθήρι προέρχεται από έναν αμπελώνα 5.5 στρεμμάτων, ηλικίας άνω των 120 ετών. Το Πλυτο 65% και το Θραψαθήρο 35% ζυμώνουν σε ανοξείδωτες δεξαμενές με γηγενείς ζύμες και ο συνδυασμός τους δημιουργεί ένα απόλυτα γαστρονομικό κρασί, που μπορείς να απολαύσεις σκέτο ή με μια τεράστια ποικιλία γεύσεων.

Το αλκοόλ του είναι άριστα ενσωματωμένο στο σύνολο, η παλέτα πολύ ξεχωριστή και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προμηθευτείς μερικές φιάλες όσο ακόμα υπάρχει, ώστε να μπορέσεις να το απολαύσεις με όλα τα Χριστουγεννιάτικα καλούδια στο τραπέζι.

Αυτό μη το χάσεις. Σε ενημερώσαμε. Τσεκ.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ (+)

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό χρυσαφένιο. Αρώματα από ώριμα ροδάκινα, γλυκό κυδώνι, λεμονανθό, νεράντζι, πράσινο μήλο. Οι νότες θυμαριού προσδίδουν έναν πολύ φινετσάτο χαρακτήρα, ενώ οι νότες θαλασσινή αύρας, μια πολυπλοκότητα.

Στο στόμα έχει μέτριο(+) σώμα με τραγανή οξύτητα και πολύ ισορροπημένο αλκοόλ. Πλούσια αρώματα λεμονιού, κίτρου, κομπόστας ροδάκινου, πλαισιωμένα από έντονα βοτανικό χαρακτήρα θυμαριού. Η αλμύρα στην επίγευση δημιουργεί ένα ιδιαίτερο και άκρως γαστρονομικό αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13.4%
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Πλυτό, Θραψαθήρι
Αρώματα ώριμα ροδάκινα, γλυκό κυδώνι, λεμονανθός, νεράντζι, πράσινο μήλο, θυμάρι, θαλασσινή αύρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΛΥΤΟ ΘΡΑΨΑΘΗΡΙ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΘΕΡΩΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με αστακομακαρονάδα, σολομό με ginger και lime, αρνάκι με μέλι και θυμάρι

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}