ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Pouilly Fuisse 2020 - Albert Bichot
Maison Albert Bichot

POUILLY FUISSE 2020 - ALBERT BICHOT

  Γαλλία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Mια κλασική και πλούσια έκφραση της Βουργουνδίας

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Pouilly Fuisse Albert Bichot είναι μια κλασική και πλούσια έκφραση της Βουργουνδίας και του Chardonnay. Με το άγγιγμα του βαρελιού να δίνει τον τόνο και το ζουμερό, ώριμο φρούτο να ξεχειλίζει, κάθε γουλιά γίνεται απόλαυση.

Ό,τι φέρει την υπογραφή της οικογένειας Bichot έχει αναμφισβήτητα εξαιρετική ποιότητα και εμμονή στην τελειότητα, από το αμπέλι μέχρι τη φιάλη. Η οικογένεια έχει τις ρίζες της στη Βουργουνδία αλλά και στο κρασί από το 1831. Ξεκίνησαν από την καρδιά της κοιλάδας Beaune και σιγά σιγά επεκτάθηκαν σε όλη την Βουργουνδία, από το Βορρά μέχρι το Νότο. Τα τελευταία χρόνια, από το 1996, επέστρεψαν στην βιολογική καλλιέργεια και υπό την «ενορχήστρωση» του Alberic Bichot, έχει ξεκινήσει μια νέα, ακόμα πιο λαμπρή εποχή για το οινοποιείο.

Το Pouilly Fuisse Albert Bichot είναι μια πολύ προσιτή και εκφραστική εκδοχή της Βουργουνδίας όχι μόνο από άποψη τιμής αλλά και επειδή είναι έτοιμο να το απολαύσεις τώρα αλλά και χρόνια μετά. Τα αμπέλια βρίσκονται στην περιοχή του Mâconnais, γύρω από τα χωριά Fuissé, Solutré, Pouilly, Vergisson και Chaintré. To 30% ζυμώνει και παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 8 μήνες και το υπόλοιπο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. To αποτέλεσμα είναι σαγηνευτικό, κομψό και βουτυράτο.

Μια γουλιά θα σε πείσει!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Pouilly Fuisse Albert Bichot έχει μέτριο λεμονί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα κίτρου, ροδάκινου, λεμονιού, ανανά, πράσινου μήλου, βανίλιας, βουτύρου, φρυγανιάς και δρυός.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με μέτρια (+) οξύτητα και λιπαρή υφή. Εδώ το φρούτο κυριαρχεί αλλά υπογραμμίζεται όμορφα από νότες μπαχαρικών, βουτύρου και μελιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα κίτρο, ροδάκινο, λεμόνι, ανανάς, πράσινο μήλο, βανίλια, βούτυρο, φρυγανιά, δρυς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

POUILLY FUISSE 2020 - ALBERT BICHOT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με κοτόπουλο a la creme, πένες με μανιτάρια και μπέικον, γλώσσα σωτέ σε βούτυρο

Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό Ταλιατέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού των κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και όσο χρειαστείτε για το σερβίρισμα

 

Καθαρίστε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα. Κόψτε τις άκρες και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε φέτες, περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει καλά προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει και να μην καούν. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε καλά και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα στη φωτιά για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλάτι και όσο πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα να πιουν τα ζουμιά τους και να γίνουν καφέ (περίπου 5 λεπτά).

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και ετοιμάστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σβήστε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αυτό με το οποίο θα το συνοδεύσετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 -4  λεπτά έως ότου δέσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε τον μαϊντανό. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}