Στην όμορφη περιοχή της Ζίτσας η για πολλούς ξεχασμένη λευκή ποικιλία της Ντεμπίνας κάνει τη δυναμική επιστροφή της. Εδώ που τα λέμε, κρασιά σαν το Primus Ζίτσα του Κτήματος Γκλίναβος αποδεικνύουν ότι δεν είναι άδικα χαρακτηρισμένη ως ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά. Αλλά όχι για πολύ.
Εκεί, σε υψόμετρο 700μ βρίσκονται οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του εμβληματικού Κτήματος Γκλίναβος. Επωφελούμενο από τα ρεύματα του Ιονίου πελάγους, το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια που λειτουργούν ευεργετικά.
Με "καπετάνιο" τον Λευτέρη Γκλίναβο, έναν από τους πρώτους οινολόγους της Ελλάδας, η οικογένεια Γκλίναβου μεγαλουργεί με τη Ντεμπίνα. Το Primus Ζίτσα 2017 παράχθηκε αποκλειστικά από τον πρόρωγο χυμό επιλεγμένων σταφυλιών από συγκεκριμένα αμπελοτόπια. Γιατί τόσο αυστηρή επιλογή; Για να ενσωματώσει όλη την ιδιαιτερότητα, πολυπλοκότητα και ένταση της χαρισματικής ελληνικής ποικιλίας σε ένα λευκό κρασί που θα σε κάνει να τη λατρέψεις.