ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ψαράδες Δαφνί 2023 - Κτήμα Λυραράκη
Κτήμα Λυραράκη

ΨΑΡΑΔΕΣ ΔΑΦΝΙ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ

  Ηράκλειο, Κρήτη
€16,40
€14,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αξίζει Βραβείο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Σκαρφάλωσαν οι Ψαράδες στα 480 μέτρα και κάνουν θαύματα! Ποιο είναι το θαύμα; Το Δαφνί! Ναι, όπως πιθανόν να κατάλαβες μιλάμε για το Ψαράδες Δαφνί του Λυραράκη.

Η κρητική ποικιλία διασώθηκε από τον Λυραράκη τη δεκαετία του '90. Η ποικιλία πήρε το όνομα της από τα αρώματα δάφνης που έχει. Με βοτανικό χαρακτήρα, δροσιστική οξύτητα και καλή δυναμική παλαίωσης, αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη και σημαντική ποικιλία που ευτυχώς διασώθηκε. Το εμβληματικό οινοποιείο Λυραράκη καταπιάνεται με τον τοπικό θησαυρό του νησιού και τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί κρασιά με τη φιλοσοφία ένα αμπελοτόπι, μια ποικιλία, ένα κρασί. Έτσι, το Δαφνί προέρχεται από το ομώνυμο αμπελοτόπι Ψαράδες. 

Αν του δώσεις 2-3 χρόνια στη φιάλη, θα ξετυλίξει πλήρως το βοτανικό του ταπεραμέντο.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Κάθε γουλιά είναι φθινοπωρινή βόλτα σε λιβάδια με χιώτικα μανταρίνια, αυτά τα κιτρινωπά που σου τρυπάνε τη μύτη με το άρωμα τους. Γύρω γύρω δάφνες και ανθισμένες λεμονιές σε μεθάνε με τα αρώματα τους.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Δαφνί
Αρώματα Λεμόνι, γκρέιπφρουπ, κορομηλο, άνθη εσπεριδοειδών, νεράτζι, κίτρο, δεντρολίβανο, δάφνη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΨΑΡΑΔΕΣ ΔΑΦΝΙ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κουνέλι με δεντρολίβανο, μαραθοκεφτέδες ή μύδια με κουρκουμά.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}