ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ρετσίνα 1979 Κάλλος Στεργιανό 2022 - 1979 Wines
1979 Wines

ΡΕΤΣΙΝΑ 1979 ΚΑΛΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΑΝΟ 2022 - 1979 WINES

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€29,10
€25,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια ρετσίνα πολύ διαφορετική από όσες έχεις δοκιμάσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To 1979 Kallos Stergiano 2022 είναι το αποτέλεσμα  της αγάπης, της αφοσιωμένης δουλειάς και του πειραματισμού της Ελένης Κεχρή με τη ρετσίνα. Μιλάμε για μια ρετσίνα όχι απλά premium αλλά υπερφανταστική, που καθηλώνει με την συμπύκνωση, την πολυπλοκότητα και την ισορροπία Ασύρτικου και…στεργιανού ρετσινιού.

 Το 1979WINES είναι το νέο project της Ελένης Κεχρή που σαν σκοπό έχει την αναδείξει τη μοναδική σχέση ανάμεσα στο σταφύλι και το ρετσίνι. Το έτος 1979 εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την κατηγορία Ρετσίνα Ονομασία κατά Παράδοση. Θέλοντας λοιπόν να τιμήσει αυτό το σημαντικό ορόσημο για το ελληνικό κρασί ονόμασε το project 1979WINES. To 1979WINES αξιοποιεί την επιστημονική έρευνα για να φωτίσει όλες τις πτυχές της ρετσίνας, από την παραγωγή μέχρι την απόλαυση.

 Η Ελένη Κεχρή για τη χρονιά του 2022 έφτιαξε δυο κρασιά με ακριβώς ίδιο πρωτόκολλο οινοποίησης και ωρίμασης, από 100% Ασύρτικο Γουμένισσας. Το μόνο που ήταν διαφορετικό ήταν η προέλευση του αειφόρου ρετσινιού*. Για το ένα κρασί το ρετσίνι προήλθε από πεύκα δίπλα στη θάλασσα ενώ το άλλο από πεύκα στην ενδοχώρα, εξ ου και το όνομα stergiano. Οι διαφορές μεταξύ των δυο κρασιών εντυπωσιακά μεγάλες και εξίσου ενδιαφέρουσες. Για το 1979 Kallos Stergiano 2022 το ρετσίνι ήρθε από πεύκα της ενδοχώρας των Μεγάρων στα Γεράνεια Όρη. Αυτό δίνει στο κρασί έντονο βοτανικό χαρακτήρα (πευκοβελόνες, θυμάρι, μαστίχα, φύλλα λεμονιάς) που κουμπώνει τέλεια με τα πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών (Ασύρτικο ντε) και πικάντικων μπαχαρικών και φρυγανιάς από την ζύμωση και ωρίμαση (5 μήνες) σε γαλλικό δρύινο βαρέλι.

 To 1979 Kallos Stergiano 2022 είναι μια ρετσίνα αλλιώτικη από όλες τις άλλες που όχι απλά αξίζει αλλά απαιτεί την προσοχή σου!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Τα εκρηκτικά αρώματα πεύκου, μαστίχας, φύλλων λεμονιάς, θυμαριού, λεμονιού, ξύσματος κίτρου και γκρέιπφρουτ κυριολεκτικά ξεπηδούν από το ποτήρι μεταφέροντας σε νοητά στο δάσος και την εξοχή. Οι νότες βανίλιας, κέδρου, μελιού, φρυγανιάς και μοσχοκάρυδου συμπληρώνουν το μοναδικό αυτό μπουκέτο.

 

Στο στόμα δίνει ρεσιτάλ συμπύκνωσης με εκφραστικό φρούτο από όλο το φάσμα των εσπεριδοειδών, διακριτικό mineral χαρακτήρα και βοτανικές νότες όπως πεύκο, θυμάρι, νωπά φύλλα και μαστίχα. Πικάντικες και τσουρεκένιες πινελιές χαρίζουν έξτρα πολυπλοκότητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,6%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα πεύκο, μαστίχα, φύλλα λεμονιού, θυμάρι, λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, βανίλια, κέδρος, μέλι, φρυγανιά, μοσχοκάρυδο
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 5 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΕΤΣΙΝΑ 1979 ΚΑΛΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΑΝΟ 2022 - 1979 WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καπνιστό σκουμπρί, μπακαλιάρο σκορδαλιά ή πιάτα με καπνιστό σολομό.

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.
Αν από την άλλη θέλετε να ρισκάρετε λίγο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, από Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο. Η κοφτερή του οξύτητα σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες θα φρεσκάρουν τον ουρανίσκο σας σε κάθε γουλιά. Μαγεία!
Δες περισσότερα κρασιά που ταιριάζουν στο τι πίνουμε με μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}