To 1979 Kallos Stergiano 2022 είναι το αποτέλεσμα της αγάπης, της αφοσιωμένης δουλειάς και του πειραματισμού της Ελένης Κεχρή με τη ρετσίνα. Μιλάμε για μια ρετσίνα όχι απλά premium αλλά υπερφανταστική, που καθηλώνει με την συμπύκνωση, την πολυπλοκότητα και την ισορροπία Ασύρτικου και…στεργιανού ρετσινιού.
Το 1979WINES είναι το νέο project της Ελένης Κεχρή που σαν σκοπό έχει την αναδείξει τη μοναδική σχέση ανάμεσα στο σταφύλι και το ρετσίνι. Το έτος 1979 εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την κατηγορία Ρετσίνα Ονομασία κατά Παράδοση. Θέλοντας λοιπόν να τιμήσει αυτό το σημαντικό ορόσημο για το ελληνικό κρασί ονόμασε το project 1979WINES. To 1979WINES αξιοποιεί την επιστημονική έρευνα για να φωτίσει όλες τις πτυχές της ρετσίνας, από την παραγωγή μέχρι την απόλαυση.
Η Ελένη Κεχρή για τη χρονιά του 2022 έφτιαξε δυο κρασιά με ακριβώς ίδιο πρωτόκολλο οινοποίησης και ωρίμασης, από 100% Ασύρτικο Γουμένισσας. Το μόνο που ήταν διαφορετικό ήταν η προέλευση του αειφόρου ρετσινιού*. Για το ένα κρασί το ρετσίνι προήλθε από πεύκα δίπλα στη θάλασσα ενώ το άλλο από πεύκα στην ενδοχώρα, εξ ου και το όνομα stergiano. Οι διαφορές μεταξύ των δυο κρασιών εντυπωσιακά μεγάλες και εξίσου ενδιαφέρουσες. Για το 1979 Kallos Stergiano 2022 το ρετσίνι ήρθε από πεύκα της ενδοχώρας των Μεγάρων στα Γεράνεια Όρη. Αυτό δίνει στο κρασί έντονο βοτανικό χαρακτήρα (πευκοβελόνες, θυμάρι, μαστίχα, φύλλα λεμονιάς) που κουμπώνει τέλεια με τα πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών (Ασύρτικο ντε) και πικάντικων μπαχαρικών και φρυγανιάς από την ζύμωση και ωρίμαση (5 μήνες) σε γαλλικό δρύινο βαρέλι.
To 1979 Kallos Stergiano 2022 είναι μια ρετσίνα αλλιώτικη από όλες τις άλλες που όχι απλά αξίζει αλλά απαιτεί την προσοχή σου!